Vācijas TÜV nosauc trīs labākos un trīs sliktākos supermini automobiļus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Fiat 500
Fiat 500 Foto: FIAT

Kas var būt labāks par supermini automobili, ja ikdiena paiet pilsētā? Mazāk problēmu ar stāvvietām, šaurām vārtrūmēm, manevrētspēja ir labāka, arī transportlīdzekļa ikgadējā nodeva un uzturēšanas izmaksas ir mazākas. Bet ne visi mazauto ir savas naudas vērti, kā to pierāda Vācijas Tehniskās inspekcijas asociācijas (TÜV) reitings. Jo īpaši tas attiecas uz Fiat, jo itāļu zīmola divi pārstāvji ir starp trim vissliktāk novērtētajiem auto.

Kā vēsta vācu AutoBild, lielākais zaudētājs jaunākajā TÜV ziņojumā par divus līdz trīs gadus veciem auto ir Fiat 500. Piemīlīgais retro stila auto TÜV meistariem sagādājis ne vienu vien vilšanos. Viņu vērtējumā piekare ir par vāju pat pilsētas apstākļiem. Tāpat arī bremžu sistēmā konstatēti trūkumi, savukārt izplūdes sistēmai pārāk bieži raksturīga rūsēšana. Otrs Fiat, kam raksturīgi trūkumi pat ar nelielu nobraukumu, ir Panda. Sliktākā mazlietotā mazauto tituls tikmēr ticis Ford KA.

Topa otrā galā tikmēr gozējas franči un vācieši. Trešā vieta šajā TÜV apskatā tikusi Peugeot 108, otrs labākais supermini automobilis ir Smart ForTwo, kam ir maz sēdvietu un arī maz defektu, bet topa pirmajā vietā ierindots auto no Riselshaimas - Opel Adam.

1.vieta: Opel Adam S. Piekare, amortizācija, bremzes bažas nerada, bet var gadīties eļļas noplūde no dzinēja. Defektu īpatsvars - 4 procenti (vidējais rādītājs 5,8%).
1.vieta: Opel Adam S. Piekare, amortizācija, bremzes bažas nerada, bet var gadīties eļļas noplūde no dzinēja. Defektu īpatsvars - 4 procenti (vidējais rādītājs 5,8%). Foto: Ingars Tenis, TVNET
Opel Adam S
Opel Adam S Foto: Ingars Tenis, TVNET
2.vieta: Smart ForTwo. Šim auto pārbaudēs konstatēti vairāki sīki defekti. Visvairāk bažas rada rūsējoša izplūdes sistēma un eļļas zudumi dzinējā. Defektu procents - 5,2 (vidējais rādītājs 5,8%).
2.vieta: Smart ForTwo. Šim auto pārbaudēs konstatēti vairāki sīki defekti. Visvairāk bažas rada rūsējoša izplūdes sistēma un eļļas zudumi dzinējā. Defektu procents - 5,2 (vidējais rādītājs 5,8%). Foto: Publicitātes foto
Foto: Daimler AG
3.vieta: Peugeot 108. Šis mazauto reti kad izpelnās pietiekamu uzmanību no saimnieka. Un tomēr - tehniskajās pārbaudēs Peugeot 108 turas tīri braši, ja neskaita bremžu diskus, kas ir šā auto vājā vieta. Peugeot 108 defektu procents - 5,5 (vidējais rādītājs 5,8%).
3.vieta: Peugeot 108. Šis mazauto reti kad izpelnās pietiekamu uzmanību no saimnieka. Un tomēr - tehniskajās pārbaudēs Peugeot 108 turas tīri braši, ja neskaita bremžu diskus, kas ir šā auto vājā vieta. Peugeot 108 defektu procents - 5,5 (vidējais rādītājs 5,8%). Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Trešais sliktākais mazauto - Fiat 500. Vizuāli pievilcīgs, stilīgs auto, taču ar dažādiem tehniskiem defektiem. Kā norāda AutoBild, lielākās problēmas sagādā piekare, kā arī apgaismes sistēma. Defektu procents šim modelim caurmērā ir 8,7 (vidējais rādītājs 5,8%).
Trešais sliktākais mazauto - Fiat 500. Vizuāli pievilcīgs, stilīgs auto, taču ar dažādiem tehniskiem defektiem. Kā norāda AutoBild, lielākās problēmas sagādā piekare, kā arī apgaismes sistēma. Defektu procents šim modelim caurmērā ir 8,7 (vidējais rādītājs 5,8%). Foto: FIAT
Foto: FIAT
Otrais sliktākais mazauto - Fiat Panda. Šim auto jau pirmajā pārbaudē TÜV mehāniķi konstatējuši defektus apgaismes iekārtās, bremžu sistēmā, kā arī balstiekārtā. Tāpat AutoBild norāda - pērkot lietotu auto, jārēķinās, ka iepriekšējais saimnieks pret to būs bijis paviršs. Fiat Panda defektu procents 9,4 (vidējais rādītājs 5,8%).
Otrais sliktākais mazauto - Fiat Panda. Šim auto jau pirmajā pārbaudē TÜV mehāniķi konstatējuši defektus apgaismes iekārtās, bremžu sistēmā, kā arī balstiekārtā. Tāpat AutoBild norāda - pērkot lietotu auto, jārēķinās, ka iepriekšējais saimnieks pret to būs bijis paviršs. Fiat Panda defektu procents 9,4 (vidējais rādītājs 5,8%). Foto: Fiat Chrysler Automobiles
Foto: Fiat Chrysler Automobiles
Sliktākais mazauto TÜV vērtējumā: Ford KA. Šim modelim jau pirmajā pārbaudes reizē raksturīgi trūkumi bremžu sistēmā, piekarē un apgaismes sistēmā. Defektu procents: 10,7 (vidējais rādītājs 5,8%)
Sliktākais mazauto TÜV vērtējumā: Ford KA. Šim modelim jau pirmajā pārbaudes reizē raksturīgi trūkumi bremžu sistēmā, piekarē un apgaismes sistēmā. Defektu procents: 10,7 (vidējais rādītājs 5,8%) Foto: Ford
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu