Par Toyota Baltic AS jauno prezidentu iecelts Mika Elojervi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Sākot ar 2020. gada 2. janvāri, par Toyota Baltic AS prezidentu iecelts Mika Elojervi (Mika Elojärvi), kuram ir ievērojama pieredze darbā ar Toyota/ Lexus zīmolu.

Elojervi savā jaunajā amatā aizstāj Toyota Baltic rīkotājdirektoru Osvaldo Valentini, kurš kļuvis par Lexus ģenerāldirektoru Toyota Motor Russia, kas ir lielākais Lexus zīmola tirgus Eiropā, 2019. gadā pārdodot vairāk nekā 20 000 automobiļu.

Elojervi šo iespēju iesaistīties Toyota Baltic darbā uzlūko kā lielu pagodinājumu. “Mums ir labākie Toyota un Lexus zīmolu mazumtirgotāji visā reģionā. Abiem šiem zīmoliem ir vērā ņemami panākumi visās trijās Baltijas valstīs, un es augstu vērtēju Igaunijas, Latvijas un Lietuvas komandas, kas ir ļoti kompetentas. Ar nepacietību gaidu iespēju turpināt sākto darbu ar šīm komandām, lai radītu vēl patīkamāku klientu pieredzi un mobilitātes risinājumus kā Toyota, tā Lexus klientiem.”

M. Elojervi raksturo viņa nodošanās automobiļu biznesam. Savu karjeru uzņēmumā Toyota viņš sāka pirms 30 gadiem, tajā laikā strādādams Korpivaara, kas tajā laikā bija Toyota importētājs Somijā. Vēlākajos savas karjeras gados viņš veica Toyota Motor Europe ģenerāldirektora, Toyota Nordic AS un Toyota Motor Czech spol sro viceprezidenta pienākumus un kļuva par Toyota Auto Finland Oy un Toyota Motor Finland Oy prezidentu un vadītāju. Pēdējos piecus gadus M. Elojervi ir bijis Lexus Northern Europe vadītājs Ziemeļvalstīs un Baltijā.

Osvaldo Valentini atstāj iespaidīgu vadības mantojumu Toyota Baltic – viņa darbības laikā uzņēmums ir pieredzējis spēcīgu izaugsmi, proti, Toyota jau ilgāku laiku reģionā ir zīmols numur viens, un tā tirgus daļa sasniedz 17,5%.

“Pēdējo 13 gadu laikā mēs esam pārliecinoši izkļuvuši no krīzes, un 2019. gadā Baltijas valstīs pārdoto automašīnu skaits sasniedzis vairāk nekā 13 000, kas ir visu laiku rekords Toyota pārdošanas apjomiem šajā reģionā. Šādus rezultātus sasniedzām, pateicoties Toyota mazumtirgotāju tīkla ilgtermiņa apņēmībai un lojalitātei, kas nodrošina izcilu klientu apmierinātību un darbinieku iesaisti. Tāpat es pateicos visiem Toyota darbiniekiem par ievērojamo atbalstu, kādu tie snieguši šo gadu laikā, kā arī visiem Toyota sadarbības partneriem, kuri atbalstījuši Toyota darbību,” sacīja O. Valentini.

O. Valentini sāka savu karjeru Toyota Motor Europe 1997. gadā. 2007. gadā viņš sāka strādāt par Toyota Baltic tīkla darbības daļas ģenerāldirektoru. 2012. gadā viņu iecēla par mārketinga un tirdzniecības daļas vadītāju un 2018. gadā – par rīkotājdirektoru. Kopš 2010. gada viņš bijis Toyota Baltic valdes loceklis.

Toyota Baltic ir vadošais automobiļa zīmola importētājs Igaunijā, Latvijā un Lietuvā gan pēc tirdzniecības rādītājiem, gan uz klientiem orientētā apkalpošanas servisa ziņā. Kopš Toyota un Lexus hibrīdauto ieviešanas, noteiktu to modeļu pārdošanas apjomi ir auguši gandrīz par 80% Lietuvā, par 71% Latvijā un par 60% Igaunijā. Lexus gadījumā 95% no pārdotajiem automobiļiem Baltijā ir tieši hibrīdauto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu