Dānija pārvietos uz Kuveitu lielāko daļu Irākā dislocēto karavīru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO spēki Irākā, Bagdādē.
NATO spēki Irākā, Bagdādē. Foto: EPA/Scanpix

Dānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku no Irākas uz Kuveitu pārvietos lielāko daļu no tur izvietotajiem 130 karavīriem, trešdien paziņoja Dānijas premjerministre Mete Fredriksena.

"Tas ir balstīts uz armijas vadības padomu," reportieriem pavēstīja Fredriksena.

Aptuveni 30 līdz 40 dāņu karavīri paliks aviobāzē Ainasadā Irākas provincē Anbārā, bet pārējie tiks pārcelti uz kaimiņvalsti Kuveitu.

"Tas ir pagaidu solis," norādīja Fredriksena.

Uz ASV armijas un koalīcijas spēku izmantoto aviobāzi Ainasadā Irākas provincē Anbārā trešdienas rītā Irāna izšāva 17 raķetes. Bāzē izvietoti 130 dāņu karavīri, un Dānijas kontingentā dien arī seši Latvijas karavīri.

Kā ziņots, Irāna trešdienas rītā izšāva raķetes uz divām Irākas aviobāzēm, kurās stacionēti ASV karavīri, paziņoja amatpersonas šajās valstīs. Tas bija pirmais akts Irānas solītajā atriebībā par Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandiera ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu ASV bezpilota lidaparātu triecienā Bagdādē.

No Irānas trešdienas rītā tika izšautas 22 raķetes un tās tika raidītas uz divām Irākas armijas bāzēm, kurās stacionēts ASV armijas un koalīcijas personāls, - Ainasadā un Erbīlā. Ainasadā nokrita 17 raķetes, bet Erbīlas plisētā - piecas, paziņoja Irākas armija.

Latvijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins LTV "Rīta panorāmā" apliecināja, ka vienā no bāzēm, pret kuru bija vērsts uzbrukums, atrodas arī Latvijas karavīri, kuri neesot cietuši un atrodas drošībā. Galkins uzsvēra, ka bāzē dienošie bijuši informēti, ka šāds uzbrukums ir gaidāms, attiecīgi karavīri bija laicīgi sagatavojušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu