Pēc vecāku iebildumiem pašvaldība lemj reorganizēt, nevis likvidēt Sunākstes pamatskolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/LETA

Lai arī 2018.gada novembrī nolemts likvidēt Sunākstes pamatskolu, pēc vecāku iebildumu saņemšanas dome atļāva reorganizēt iestādi, pievienojot to Daudzeses pamatskolai.

Lēmumu par Sunākstes pamatskolas likvidēšanu dome pieņēma 2018.gada novembra sēdē, paredzot, ka izglītības iestāde tiks reorganizēta līdz šī gada augusta beigām. Taču pērnā gada nogalē domē ir saņemts Sunākstes pamatskolas izglītojamo vecāku kolektīvs iesniegums par lēmuma pārskatīšanu, Sunākstes pamatskolu apvienojot ar citu Jaunjelgavas novada pamatskolu un nodrošinot vispārējās pamatizglītības programmas apgūšanu Sunākstes pamatskolas telpās.

Sunākstes pamatskola realizē pirmsskolas un pamatizglītības programmas. Savukārt Daudzeses pamatskola realizē pamatizglītības programmu, speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem un speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem. Plānots, ka pēc Sunākstes pamatskolas reorganizēšanas izglītojamajiem, kuri apguva pirmsskolas izglītības programmu skolā, pašvaldība nodrošinās iespēju programmu apgūt Daudzeses pirmsskolas izglītības iestādē "Čiekuriņš" vai jebkurā citā novada pirmsskolas izglītības iestādē. 

Sunākstes pamatskolā 2019./2020.mācību gadā mācās 26 izglītojamie. Pamatizglītības programmu apgūst 23 izglītojamie, pirmsskolas programmu - trīs bērni. Skolas akreditācija beidzas 2020.gada augustā. 

Daudzeses pamatskolas izglītības programmas ir akreditētas līdz 2024.gada 11.aprīlim, un šajā mācību gadā pamatskolā mācās 72 izglītojamie. Domē norāda, ka skolā ir kvalitatīvs atbalsta personāls - logopēds, psihologs, sociālais pedagogs, speciālais pedagogs, bibliotekārs. Izglītojamie uz skolu un atpakaļ uz dzīves vietu katru dienu tiek nogādāti ar skolas autobusu. 

Domē skaidroja, ka reorganizācijas mērķis ir nodrošināt bērniem iespēju iegūt pamatizglītību drošā vidē, bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē, paaugstināt izglītības kvalitāti, attīstot mūsdienīgu pamatskolu, kas piedāvās pamatizglītības programmu atbilstoši izglītojamo vajadzībām. Pārmaiņu mērķis ir arī nodrošināt atbalsta personāla un pedagoģiskā personāla pieejamību, integrējot abu izglītības iestāžu labo pieredzi un tradīcijas, racionāli un efektīvi izmantojot finanšu līdzekļus, materiāltehniskos un personāla resursus.

Noteikts, ka reorganizācija pabeidzama ne vēlāk kā līdz 2020.gada 31.jūlijam. Pēc reorganizācijas mācību process tiks nodrošināts gan Daudzeses, gan Sunākstes pagastos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu