Mediji publisko video, kurā varētu būt redzama Ukrainas lidmašīnas notriekšana (69)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Laikraksts "The New York Times" publicējis video, kurā varētu būt redzama Ukrainas lidmašīnas notriekšana īsi pēc pacelšanās no Teherānas lidostas.

Kā jau ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo izteikuši aizdomas, ka Irāna kļūdas dēļ notriekusi "Ukraine International Airlines" pasažieru lidmašīnu, kurā atradās 176 cilvēki.

Irāna šādus pieņēmumus noraida.

"The New York Times" ceturtdien publiskoja video, rakstot, ka žurnālisti esot nonākuši pie secinājuma, ka video ir autentisks. Šādu slēdzienu medijs pamatojis ar to, ka video redzamais un dzirdamais sakrīt ar publiski pieejamo informāciju par lidojuma trajektoriju.

Video mēģinājis autentificēt arī pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat". Tā žurnālisti secināja, ka video uzņemts Parandas dzīvojamajā rajonā, kas atrodas uz rietumiem no Teherānas Imama Homeini starptautiskās lidostas.

Nav skaidri zināms, kāpēc video autors tobrīd filmēja debesis.

Video vispirms parādījās publiskā "Telegram" kanālā.

Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien paziņoja, ka versija, ka Ukrainas lidmašīnu notrieca Irānas raķetes, netiek izslēgta, tomēr tā arī nav oficiāli apstiprināta.

“Ņemot vērā vairāku valstu līderu medijiem sniegtos paziņojumus, mēs aicinām visus mūsu starptautiskos partnerus, it īpaši ASV, Kanādu un Lielbritāniju, sniegt [katastrofas] izmeklēšanas komisijai visu to rīcībā esošo informāciju un pierādījumus,” Zelenska izteikumus citē ASV raidsabiedrība CNN.

“Mūsu mērķis ir noskaidrot nenoliedzamu patiesību. Mēs uzskatām to par visas starptautiskās sabiedrības pienākumu pret upuru piemiņu un ģimenēm,” uzsvēra Ukrainas prezidents.

Raidorganizācijas CBS žurnālisti ziņo, ka no avārijas vietas aizvākti gandrīz visi lidmašīnas fragmenti.

Komentāri (69)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu