"Nissan" noliedz, ka varētu izbeigt partnerattiecības ar "Renault"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor Co." nekādā veidā neplāno izbeigt partnerattiecības ar Francijas autoražotāju "Renault", otrdien paziņoja "Nissan", noraidot medijos izskanējušo informāciju.

Britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz šo situāciju labi pārzinošiem informācijas avotiem, pirmdien vēstīja, ka "Nissan" augsta līmeņa vadītāji paātrina darbu pie slepena plāna, kas paredz iespējamu partnerattiecību izbeigšanu ar "Renault".

Taču otrdien "Nissan" šādu informāciju noliedza. 

"Šī alianse ir "Nissan" konkurētspējas avots," paskaidroja Japānas uzņēmums, piebilstot, ka tas turpinās nodrošināt visām šajā aliansē ietilpstošām kompānijām labvēlīgus rezultātus.

Alianse, kurā ietilpst arī Japānas "Mitsubishi Motors", saskārusies ar nedienām kopš "Nissan" bijušā vadītāja Karlosa Gosna aresta saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos.

Gosns apgalvo, ka pret viņu vērstās apsūdzības radušās no apvērsuma "Nissan" iekšienē, ko īstenojuši uzņēmuma vadītāji un Japānas amatpersonas, kuras bija satraukušās par viņa plāniem autoražotāju ciešāk integrēt ar alianses partneri "Renault".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu