Klintone: Sanderss nevienam nepatīk (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone intervijā jaunas dokumentālās filmas autoriem paziņojusi, ka viņas 2016.gada sāncensis cīņā par demokrātu Baltā nama nomināciju Bērnijs Sanderss nevienam nepatīk, vienlaikus izvairoties no atbildes, vai atbalstīs Sandersu, ja viņš šogad kļūs par demokrātu prezidenta amata kandidātu.

"Viņš Kongresā ir gadiem. Viņam bija viens senators, kas viņu atbalsta," filmas autoriem, kas martā tiks pārraidīta straumēšanas kanālā "Hulu", sacīja Klintone.

"Viņš nevienam nepatīk, neviens negrib ar viņu strādāt, viņš neko nav panācis. Viņš ir karjeras politiķis," norādīja bijusī pirmā lēdija. "Tas viss ir tikai blēņas, un man ir žēl cilvēku, kas tajā ir ievilkti."

Kreisais Vermontas senators Sanders ir viens no līderiem cīņā par 2020.gada demokrātu Baltā nama nomināciju.

Divas nedēļas pirms pirmajām demokrātu priekšvēlēšanām Aiovā valsts mēroga aptaujās Sanders ir otrajā vietā aiz bijušā viceprezidenta centrista Džo Baidena un apsteidz Masačūsetsas senatori Elizabeti Vorenu.

Pirms iepriekšējām ASV prezidenta vēlēšanām Sanderss demokrātu priekšvēlēšanās bija sīvs sāncensis Klintonei, kas galu galā izcīnīja demokrātu nomināciju, tomēr prezidenta vēlēšanās zaudēja republikāņu kandidātam Donaldam Trampam.

Sanderss pirmdien bija spiests atvainoties Baidenam, jo viena no Sandersa atbalstītājām Zefira Tīčauta viedokļrakstā avīzē "The Guardian" bija norādījusi, ka Baidenam ir "nopietna korupcijas problēma".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu