Gandrīz visi uzskata, ka autoceļu uzturēšanai jābūt starp valsts budžeta prioritātēm (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā 86% iedzīvotāju uzskata, ka autoceļu tīkla uzturēšanai un remontdarbiem ir jābūt starp valsts budžeta prioritātēm, pavēstīja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā, atsaucoties uz SKDS veiktās aptaujas datiem.

Tostarp 55% iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka autoceļiem ir jābūt starp prioritātēm, savukārt 31% iedzīvotāju minējuši, ka tai ir jābūt vienai no lielākajām valsts budžeta prioritātēm. Tajā pašā laikā 8% respondentu minējuši, ka autoceļiem nav jābūt starp budžeta prioritātēm, bet 6% respondentu bija grūtības sniegt konkrētu atbildi.

LVC Komunikāciju daļā norādīja, ka iedzīvotāju pārliecība par to, ka ieguldījumiem autoceļu tīklā ir jābūt starp valsts budžeta prioritātēm, pēdējo četru gadu laikā ir pieaugusi. Ja 2015.gadā šādu uzskatu pauda 82% iedzīvotāju, tad 2019.gadā tie bija 86%.

Foto: Publicitātes foto

Uz jautājumu, kāda daļa no degvielas akcīzes nodokļa būtu jānovirza autoceļu tīkla uzturēšanai, 72% iedzīvotāju minējuši, ka ceļu tīkla uzturēšanai būtu jānovirza vairāk nekā 50% no iekasētā degvielas akcīzes nodokļa. Tajā pašā laikā 12% respondentu norādījuši, ka tiem jābūt vismaz 25% no iekasētā, 31% - ka vismaz 50% no iekasētā, 23% - ka vismaz 75% no iekasētā, bet 18% respondentu pauduši uzskatu, ka autoceļu uzturēšanai un remontdarbiem būtu jānovirza 100% no šā iekasētā nodokļa.

Vienlaikus no aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem 6% atzīmējuši, ka šim nolūkam pietiek ar tik, cik ir patlaban jeb 17%, kamēr 2% respondentu minējuši, ka ceļu uzturēšanai būtu jānovirza mazāk nekā patlaban, bet 0,4% - ka ceļu remontdarbiem nevajadzētu novirzīt nekādu daļu no degvielas akcīzes nodokļa.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas iedzīvotāju aptauja par autoceļu tīklu veikta 2019.gada oktobrī. Aptaujā piedalījās vairāk nekā tūkstotis Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 75 gadiem visos valsts reģionos. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu