Tramps plāno piedalīties ASV lielākajā demonstrācijā pret abortiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka plāno šonedēļ piedalīties Amerikas lielākajā pretabortu aktīvistu demonstrācijā "March for Life" ("Gājiens par dzīvību").

Tramps kļūs par pirmo ASV prezidentu, kurš klātienē uzrunās šo pasākumu, trešdien apstiprināja Baltā nama administrācija. 

"Tiksimies piektdien (..) Liels pūlis!" Tramps tviterī ierakstīja par šo pasākumu Vašingtonā.

Abortu tiesību aktīvisti ir apsūdzējuši Trampu pret abortiem vērstā darba kārtībā un pauduši bažas, ka var būt apdraudēts Augstākās tiesas lēmums, ar kuru 1973.gadā tika praktiski legalizēti aborti ASV.

Demonstrācijā "March for Life" pērn piedalījās ASV viceprezidents Maiks Penss, bet Tramps toreiz vērsās pie tās dalībniekiem ar video vēstījumu.

"March for Life", kura dalībnieki protestē pret abortu legalizāciju, šogad tiek rīkots 47. gadu. Tas parasti notiek ap minētā Augstākās tiesas lēmuma gadskārtu.

Lai gan Augstākā tiesa ir legalizējusi abortus, daļa amerikāņu sabiedrības vēl arvien ir stingri noskaņota pret tiem, sevišķi tā sauktās Bībeles joslas štatos ASV dienvidos un valsts vidusdaļā.

Tramps, kurš savā vēlēšanu kampaņā solīja iecelt Augstākajā tiesā tikai abortu pretiniekus, līdz šim ir iecēlis divus no deviņiem šīs tiesas tiesnešiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu