No amata atkāpies Ukrainas kara plānotājs, Putina padomnieks Vladislavs Surkovs (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
 Vladislavs Surkovs
Vladislavs Surkovs Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Maskavas Kremlis tikko oficiāli apstiprinājis informāciju par Vladislava Surkova atkāpšanos no amata. Par to, ka Krievijas prezidenta padomnieks pametis darbu valsts pārvaldē, iepriekš neoficiāli pavēstījis viņam tuvais politologs Aleksejs Česnakovs, ziņo radio stacija “Echo Moskvi”.

Česnakovs skaidrojis, ka Surkova lēmums pamest darbu valsts pārvaldē esot saistīts ar politiskā virziena maiņu Ukrainas jautājumā. Vladislava Surkova pārziņā iepriekš bija Krievijas okupētās Ukrainas teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

To, ka Surkovs patiešām ir atkāpies no amata, sestdien radio stacijai “Echo Moskvi” oficiāli apstiprinājuši Maskavas Kremļa pārstāvji, taču Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka attiecīga Vladimira Putina parakstīta rīkojuma pagaidām vēl nav. Pēc viņa teiktā, Krievijas politika attiecībā uz Ukrainu nemainās.

“Echo Moskvi” galvenā redaktora Alekseja Venediktova rīcībā esošā informācija liecinot, ka turpmāk Krievijas okupētās teritorijas Ukrainā kūrēs Dmitrijs Kazaks, kurš nesen tika iecelts par Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieku.

Vladislavs Surkovs ir viens no “suverēnās demokrātijas” koncepcijas autoriem, kas izveidojis pašreizējo politisko sistēmu, ko cilvēktiesību aktīviste Ļudmila Aleksejeva raksturo kā pilsoniskajai sabiedrībai klaji naidīgu.

“Mēs ar viņu kopā strādājām un viņš mūs, maigi izsakoties, ļoti kaitināja. Mēs jutām, ka viņš mums nav sabiedrotais, bet gan ļoti gudrs un bīstams pretinieks”, sarunā ar “Echo Moskvi” norāda Ļudmila Aleksejeva. Pēc viņas teiktā, visas sava prāta spējas Surkovs veltījis tam, lai Krievijā neveidotos pilsoniskā sabiedrība.

Pats Vladislavs Surkovs paziņojumus par viņa  atkāpšanos no amata nav komentējis.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu