"Kā spoku pilsēta." Īrs par koronavīrusa epicentru Uhaņu (4)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STRINGER / EPA

"Esmu bieži izmantojis frāzi "spoku pilsēta", jo to grūti citādi aprakstīt," raidorganizācijai BBC stāsta par jaunā koronavīrusa izcelšanās vietu uzskatītajā Ķīnas pilsētā Uhaņā dzīvojošais Īrijas pilsonis Bens Kaveno.

"Paskatoties pa logu, neredzu nevienu cilvēku," viņš stāsta par vienu no lielākajām Ķīnas pilsētām. 

"Pilsētā viss notiek, bet neredz nevienu cilvēku. Pirms automašīnu aizlieguma vēl varēja redzēt dažus auto. (..) Bet tagad izskatās pavisam sirreāli. It kā visi būtu aizbraukuši no pilsētas, kaut arī es zinu, ka pilsēta patiesībā ir pilna cilvēku. Viņus tikai nevar redzēt."

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā sasniedzis 80, bet saslimšanas gadījumu skaits strauji pieaudzis līdz 2744, liecina pirmdien publiskotā informācija.

Apstiprinātu inficēšanās gadījumu skaits valstī kopumā pieaudzis par 769, un aptuveni puse no tiem ir Hubei, pavēstīja Nacionālā Veselības komisija. 461 inficētā stāvoklis ir nopietns.

Uhaņas pilsētā, no kurienes sākās bīstamās slimības izplatība, kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām.

Galerija: Koronavīrusa epicentrs Uhaņa.

Galerija: Bīstamais koronavīruss Ķīnā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu