Daugavpils Universitātes studenti pēc tikšanās ar IZM nolēmuši atcelt plānoto mītiņu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils Universitāte
Daugavpils Universitāte Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils Universitātes (DU) Studentu padome pēc tikšanās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ir nolēmusi atcelt 29.janvārī plānoto mītiņu, informēja DU Studentu padomes priekšsēdētāja Veronika Okmane.

Studente informēja, ka pēc IZM uzaicinājuma 24.janvārī DU studenti tikās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), IZM parlamentāro sekretāru Reini Znotiņu (JKP) un IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta vadību, lai pārrunātu konceptuālo ziņojumu "Par augstskolu iekšējās pārvaldības modeļa maiņu" un apspriestu studentiem nozīmīgus jautājumus, kas saistīti ar šo ziņojumu.

Okmane norādīja, ka 23.janvārī IZM publicētā jaunā konceptuālā ziņojuma versija salīdzinājumā ar iepriekšējo konceptuālā ziņojuma versiju "ir krietni uzlabota", ņemot vērā virkni izskanējušo iebildumu.

"Tika mainīts kritērijs par zinātnisko virzienu skaitu un, neskatoties uz to, ka kvantitatīvais kritērijs nav ticis mainīts, jaunajā ziņojuma versijā ir minēts šī kritērija izpildes termiņš, kas, visticamāk, būs trīs gadi no dokumenta stāšanās spēkā, kā arī tiek piedāvāti konsolidācijas iespējas tām iestādēm, kas nespēj sasniegt kvantitatīvo kritēriju," pauda padomes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, DU studenti domāja rīkot mītiņu pret universitātes statusa atņemšanu, ja IZM atņems augstskolai universitātes statusu.

"Mītiņa norise atkarīga no tā, ar kādām izmaiņām pašreizējā konceptuālā ziņojumā projekta redakcijā nākamās nedēļas laikā nāks IZM. Ja izmaiņas Studentu padomi neapmierinās, pastāv iespēja rīkot mītiņu," skaidroja Okmane.

IZM ir izstrādājusi un 2019.gada nogalē izplatījusi konceptuālo ziņojumu "Par augstskolu iekšējās pārvaldības modeļa maiņu", kurā prezentēta augstākās izglītības iestāžu tipoloģija pēc noteiktiem kritērijiem.

Tāpat par iespējamo piketu jau ziņojis Daugavpils mērs Andrejs Elksniņs (S), kurš savā "Facebook" kontā publicējis informāciju, ka ir ticies ar universitātes studentiem un uzskata, ka "nav nekāda pamata pilsētai atņemt universitāti". "Izglītības ministres pozīcija ir destruktīva un neatbilst vesela reģiona interesēm," izteicās mērs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu