"Brexit" ievainojuma sadziedēšana Eiropas Savienībai prasīs laiku, uzsver amatpersona (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Parlamenta prezidents Dāvids Sasoli brīdinājis, ka labas vienošanās panākšana par Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas attiecībām pēc “Brexit” prasīs laiku, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

Viņš arī paudis bažas par Lielbritānijas lēmumu nepagarināt pārejas periodu pēc valsts aiziešanas no ES.

Pēcbreksita pārejas periods sāksies piektdien un noslēgsies šā gada decembrī.

ES tiesību normas un brīvā tirdzniecība starp ES un Lielbritāniju būs spēkā visu pārejas periodu, lai gan Lielbritānija vairs oficiāli nebūs bloka dalībvalsts.

Abām pusēm līdz gada beigām ir jāpanāk jauna vienošanās, kas regulēs to attiecības pēc pārejas perioda beigām. Ja vienošanās netiks panākta, tad Lielbritānija no ES aizies bez jebkādas vienošanās, kas, pēc ekonomistu domām, ļoti negatīvi ietekmēs Lielbritānijas ekonomiku.

“Tā ir ļoti sarežģīta vienošanās... pēc vismaz 45 gadiem gadiem sadarbības, mums tas jāņem vērā, kad domājam par nākotnes attiecībām, tas būs ļoti intensīvs darbs. (..) Tas nav paveicams pāris mēnešos,” uzsvēra Sasoli.

Viņš arī izteicās, ka ES un Lielbritānijas draudzīgas attiecības turpināšoties arī pēc “Brexit”, tomēr tajā pašā laikā ES negatavojās upurēt savas intereses.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu