Ingvers pret cigareti jeb produkti, kas atvieglos smēķēšanas atmešanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Depositphotos

Atbrīvoties no nikotīna atkarības jeb smēķēšanas ir daudz vieglāk, ja uzturā iekļauj konkrētus produktus. Skaidrojam, kādi produkti mazina vēlmi smēķēt.

Ūdens

Šis ir brīnumlīdzeklis ikvienam, bet smēķētājam - divtik. Pirmkārt, pēc dažiem malkiem ūdens cigaretes pēcgarša kļūs izteikti nepatīkamāka. Otrkārt, ūdens iedarbina organisma vielmaiņas un uzlabo visu orgānu kopējo darbību. Un, treškārt, ūdens izvada  toksīnus, kas pastiprināti uzkrājas tieši smēķētāju organismā.

Foto: Pixabay

Brokoļi

Veselīgais un vitamīnu pilnais brokolis samazina alkas pēc nikotīna un palīdz to izvadīt no organisma. Turklāt šis dārzenis ir sātīgs un ar zemu kaloriju daudzumu, kas jo īpaši svarīgi tiem, kas baidās pieņemties svarā pēc smēķēšanas atmešanas.

Ingvers

Sagriez svaigu ingveru mazos gabaliņos un nēsā sev līdzi. Tiklīdz vēlies izvilkt cigareti, ieliec mutē ingvera šķēli un sakošļā. Tā dedzinošā garša mazinās vēlmi smēķēt. Vēl viena iespēja ir gatavot ingvera tēju ar medu un citronu. Turklāt ingvers lieliski atsvaidzina elpu, kas smēķētājiem ne vienmēr ir patīkama.

Foto: Pixabay

Tumšā, rūgtā šokolāde

Tumšā šokolāde palīdz efektīvi tikt galā ar stresu, ko izraisa nikotīna trūkums organismā. Turklāt daži gabaliņi šā našķa mazinās apetīti un neļaus pārēsties - jo smēķēšanas atmešana bieži izraisa izsalkumu un tā rezultātā regulāru pārēšanos.

Piena produkti

Daudzi smēķētāji apgalvo, ka, intensīvi lietojot piena produktus, tabakas garša kļūst nepanesama. Pirms kārtējās cigaretes izdzer glāzi kefīra vai piena. Un tas vēl nav viss: piena produkti ir lielisks līdzeklis, kas palīdz izvadīt kaitīgās vielas, kuras tiek uzņemtas smēķējot.

Kanēlis

Cigaretes vietā eksperti iesaka nolauzt kanēļa standziņas gabalu un košļāt to 10-15 minūtes - tas nomāc vēlmi smēķēt. Bet pat tad, ja cilvēks nespēs pretoties atkarībai un uzsmēķēs, nebūs prieka. Fakts ir tāds, ka šī garšviela sakairina gļotādu, kas kombinācijā ar tabakas dūmiem rada nepatīkamas sajūtas - tās nav bīstamas, bet smēķētājam ļoti nebaudāmas gan.

Foto: Pixabay

Citrusaugļi

Ar sistemātisku smēķēšanu nikotīns sāk iznīcināt C vitamīnu organismā un neļauj to absorbēt. Lai kompensētu uzturvielu trūkumu, iekļauj uzturā citronus, apelsīnus, greipfrūtus un citus citrusaugļus - tie visi ir bagāti ar C vitamīnu. Vēl viens iemesls ir tas, ka šo augļu skābā garša samazinās vēlmi pēc kārtējā smēķa.

Selerija

Šķiet, ka daba apzināti radījusi seleriju, lai apkarotu smēķēšanu. Tā ne tikai sabojā cigarešu garšu, atturot no vēlmes smēķēt, bet arī palīdz mazināt atkarību no nikotīna, normalizē asinsspiedienu un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas stāvokli.

Āboli

Kad cilvēks ir nervozs, roka pati sniedzas pēc cigaretes. Tā vietā eksperti iesaka grauzt ābolu - šis process palīdz mazināt nervu spriedzi, nekaitējot veselībai. Turklāt āboli kompensē skābeņskābes un dzelzs deficītu, kas smēķētājiem raksturīgs.

Baklažāni

Baklažāni satur nikotīnskābi jeb PP vitamīnu, tādēļ efektīvi samazina nikotīnskābes sadalīšanos. Turklāt nikotīnskābe labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu, mazinot psiholoģisko slodzi un stresu - un tieši stress bieži cilvēku noved pie smēķēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu