Kristīne Misāne: Mums uzbruka trīs vīrieši ar ieročiem (112)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dānijas tiesa šonedēļ nolēma paturēt apcietinājumā valstī aizturēto Latvijas pilsoni Kristīni Misāni, kaut arī vienlaikus atzinusi, ka sods faktiski ir izciests un aizturētā jāatbrīvo. Tomēr prokurors uztur spēkā izdošanas prasību, un tas nozīmē atgriešanos cietumā.

Ekskluzīvā intervijā Latvijas televīzijai cietumā Dānijā Kristīne Misāne norāda, ka par bēgšanu neesot domājusi nekad, pat pēc civilvīra ilgstošas vardarbības, ko par pierādītu atzinusi arī Latvijas tiesa un arī tiesa Dienvidāfrikā.

“Mums uzbruka trīs vīrieši ar ieročiem… Man pielika pie galvas un teica – ja es gribu dzīvot un redzēt savu meitiņu, man ir jāatsauc tiesvedība par vardarbību,” LTV atzinusi Kristīne Misāne. “Tika draudēts, ka manu meitiņu izvaros šie trīs vīrieši, un tad es sapratu, ka man nav iespējas cīnīties, lai arī šajā valstī ir likumi, neviens nevar nodrošināt šo likumu darbību,” turpina Misāne.

Arī tagad viņa līdzīgā situācijā rīkotos tieši tāpat. Kristīne Misāne arī uzskata, ka Dānija nav ņēmusi vērā ļoti daudzus faktus, kas ir minēti izdošanas dokumentos. Pēc likuma varot darīt daudz ko, bet vai šis likums tiek ievērots, retoriski vaicā Misāne.

Pēc viņas teiktā, bieži vien ir tā: “Es esmu situācijā, kurā Latvija nevar, bet Dānija negrib, taču Latvijā likums nosaka, ka ir jāaizsargā savi pilsoņi.”

Atbalsts no Latvijas ir tagad, kad ir galīgs strupceļš, taču sākotnēji bija ļoti sāpīgi, jo, piemēram, janvārī viņa saņēmusi vēstuli no prokuratūras, kurā tā atsakās viņas lietu pārņemt.

Kristīni Misāni cietumā Dānijā apmeklējis arī viņas dēls, taču meitu viņa vēl arvien nav varējusi satikt. Pēdējais kopīgais foto tapis pirms 13 mēnešiem un 32 dienām. Taču tagad ir atlikušas tikai 11 dienas līdz brīdim, kad paredzēta izdošana Dienvidāfrikai, un tur paredzēti 15 gadi cietumā ar, viņasprāt, niecīgām iespējām izdzīvot.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu