Priekšvēlēšanu cīniņš ASV: Tramps dominē, demokrātu rezultāti kavējas (1)

Papildināts
TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps dominē republikāņu priekšvēlēšanās ASV Aiovas štatā, taču "kvalitātes pārbaužu dēļ" aizkavējusies demokrātu partijas rezultātu paziņošana.

"Rezultātu integritāte ir pats svarīgākais," teikts Demokrātu partijas izplatītajā paziņojumā medijiem, tostarp raidorganizācijām ABC un CNN.

Tikmēr kandidāti ir spiesti gaidīt Aiovā, nespējot doties tālāk uz Ņūhempšīru, kur paredzētas nākamās Demokrātu partijas priekšvēlēšanas.

Senators Bērnijs Sanders, kas pārstāv demokrātu galēji kreiso spārnu, pirmdien paziņojis, ka guvis uzvaru Aiovā notikušajās partijas priekšvēlēšanās.

Lai gan priekšvēlēšanu balsu skaitīšanas rezultātu oficiālā pasludināšana ir aizkavējusies, Sanders, atsaucoties uz iekšējo informāciju, paziņojis, ka viņš apsteidzis mēreni noskaņoto pretendentu Pītu Būtidžiču, kurš ierindojies otrajā vietā.

Saskaņā ar datiem, kurus publiskojis Sandersa kampaņas štābs, viņš ieguvis 28,62% balsu, bet Būtidžičs - 25,71%.

Priekšvēlēšanas Aiovā tiek organizētas kā vēlētāju sapulces, nevis kā tradicionālas vēlēšanas pie balsošanas urnām, un Sandersa štāba paziņotie rezultāti iegūti, apkopojot datus no gandrīz 40% iecirkņu.

Tikmēr vietējie mediji prognozē, ka republikāņu partijas priekšvēlēšanās pārliecinoši uzvarējis Tramps. 

Republikāņu partija daudzos štatos šogad ir atcēlusi priekšvēlēšanas, jo Trampam nav vērā ņemamu konkurentu cīņā par izvirzīšanu no Republikāņu partijas dalībai ASV prezidenta vēlēšanās.

Aiovas priekšvēlēšanās Trampam bija divi konkurenti, taču abi spējuši iegūt knapi 1% balsu, ziņo laikraksts "The New York Times".

Prezidenta vēlēšanas ASV paredzētas 3.novembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu