Pasaulē slavenākā gangstera auto meklē jaunu saimnieku (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ala Kapones Cadillac
Ala Kapones Cadillac Foto: Celebrity Cars Las Vegas

Pārdošanā nonācis tumši zaļas krāsas ložu necauršaujams Cadillac sedans, kurš savulaik piederējis Čikāgas gangsterim Alam Kaponem. 

Bēdīgi slavenajam noziedzniekam un vienlaikus arī biznesmenim, kurš par saviem darījumiem un nodarījumiem ne vienu reizi vien nonācis aiz restēm un septiņus gadus pavadījis Alkatrazas cietumā Sanfrancisko līcī, patika skaistas lietas, tai skaitā automašīnas. Tās Kapone arī varēja atļauties, jo tāpat kā daudzi citi viņa līdzgaitnieki, veiksmīgi darbojās periodā, kad spēkā bija tā dēvētais "sausais likums" jeb aizliegums ASV ražot, importēt, pārvadāt un pārdot alkoholiskos dzērienus. 

Foto: Reuters/ScanPix

Ignorējot jebkādus ierobežojumus un noteikumus, Kapone izveidoja autoparku, kurā viens no lielākajiem dārgumiem bija 1928.gada Cadillac Town Sedan. Pēc skata gluži parasts tā laika automobilis ar tumši zaļas un melnas krāsas kombinācijas virsbūvi, taču patiesībā bruņots, ložu necauršaujams auto gadījumiem, ja rodas domstarpības ar konkurentiem vai pēkšņi izceļas apšaude ar likuma sargiem. 

Foto: Reuters/ScanPix

Bez tā, ka automobilim bija ar azbestu klātas bruņas un vienu collu jeb divus ar pusi centimetrus biezi logu stikli, Cadillac bija apgādāts arī ar policijas rāciju, lai gangsteri allaž būtu informēti par likuma sargu pozīcijām. Tāpat pārbūve bija veikta arī zem motora pārsega. Proti, tur atradās V8 dzinējs ar 5,6 litru darba tilpumu, un tas attīstīja 90 ZS. Maz šodienas izpratnē, taču tajos laikos katrs papildus zirgspēks bija iespēja aizbēgt.

Foto: Wikipedia/Public Domain

Lai vai kā, Ala Kapones Cadillac tika konfiscēts, kad 1932.gadā tobrīd 33 gadus vecais biznesmenis devās uz Alkatrazu. Kopš tā laika auto vairākkārt mainījis īpašniekus un jau atkal ir nonācis pārdošanā. Kā redzams zemāk pievienotajā video, "kadiljaks" izskatās nevainojami. Nav arī brīnums, jo Lasvegasā bāzētā auto tirdzniecības kompānija Celebrity Cars vēsta, ka automobilim ir tikai 1111 jūdžu jeb 1788 km nobraukums. 

Foto: Reuters/ScanPix

Kurš gan nevēlētos šādu auto ar tādu vēsturi? Domājams, gribētāju pasaulē netrūkst, tikai jājautā, kurš būs gatavs maksāt prasītos $1 000 000 (€905 000).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu