Žurnālistam Ragozinam Latvijā liedz pastāvīgo uzturēšanās atļauju daudzo komandējumu dēļ (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Mēģinājums iegūt pastāvīgo uzturēšanās atļauju Latvijā neveiksmīgi beidzies krievu žurnālistam Leonīdam Ragozinam. Tas noticis vien nepilnu mēnesi pēc tam, kad viņa un pētnieciskās žurnālistikas centra “ReBaltica” kopīgi veidotais materiāls pamatīgi sadusmoja Latvijas labējos politiķus, vēsta Panorāma.

Žurnālists Leonīds Ragozins Latvijā dzīvo kopš 2014. gada. Viņa raksti publicēti tādos starptautiskos medijos kā BBC, “Washington post”, “Al Jazeera”, “Politico”, “Bloomberg” un citos. 

Pēc Krimas aneksijas Ragozins pārdeva dzīvokli Maskavā, iegādājās dzīvesvietu Rīgā un tādējādi tika pie termiņuzturēšanās atļaujas.

Tagad, kad Latvijā nodzīvoti pieci gadi, Ragozins saņēmis jaunu termiņuzturēšanās atļauju. Tomēr atbilstoši likumam turpmāk par katru uz šāda pamata Latvijā nodzīvoto gadu viņam jāmaksā 1000 eiro. 

Tādēļ Ragozins pieteicies pastāvīgās uzturēšanās atļaujai. Tomēr tā atteikta, jo žurnālists nav izpildījis kritēriju, kas nosaka, ka piecu gadu periodā ārpus Latvijas drīkst pavadīt maksimums gadu jeb vidēji 2,4 mēnešus gadā.

Par Latviju Ragozins rakstījis maz. Sadarbībā ar “ReBaltica” tapis raksts par “Saskaņu”, bet lielāko uzmanību – gan pozitīvu, gan negatīvu – piesaistījis viņa materiāls “Kā Nacionālās apvienības biedri draudzējās ar Ukrainas galēji labējiem”.

PMLP noliedz, ka lēmums būtu politiski ietekmēts.

Pārvaldē gan norāda, ka jau pirms šī gadījuma ir bijušas iekšējas diskusijas mainīt esošo kārtību un paplašināt iespējas darba vajadzību dēļ atrasties ārpus valsts ilgāk arī ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju. Tomēr tas pagaidām vēl ir ideju līmenī.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu