Pastaiga sēdus jeb Jaguar Land Rover izgudrojuši jauna tipa auto sēdekli

Sēdi un esi vesels!
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Land Rover Defender
Land Rover Defender Foto: Land Rover

Daudziem no mums ikdiena paiet biroja krēslā, visu dienu raugoties datora monitorā. Skaidrs, ka šāds darbs nav labvēlīgs nedz acīm, nedz arī vispārējam veselības stāvoklim, jo speciālisti jau izsenis daudzina, ka mazkustīgs dzīvesveids ir viens no lielākajiem kaitniekiem veselībai. 

Patiesībā jau nav obligāti jāsēž pie rakstāmgalda; arī atrašanās pie auto (liela un maza) stūres dienu no dienas ir tas pats mazkustīgais dzīvesveids. Šā iemesla dēļ Jaguar Land Rover inženieri ir izstrādājuši viedo nākotnes sēdekli – novatorisku, formu mainošu sistēmu, kas radīta ar mērķi uzlabot braucēja labklājību, pievēršoties pārlieku ilgas sēdēšanas izraisītajam veselības apdraudējumam.

Mainīgā sēdekļa polsterējuma putās izmantoti vairāki aktuatori, kas rada pastāvīgus mikropielāgojumus, bet cilvēka smadzenes uzskata, ka viņš staigā. Inovatīvo sēdekli var pielāgot katram autovadītājam un pasažierim individuāli.

Foto: Jaguar Land Rover

Mazkustīgs dzīvesveids - globāla problēma

1,4 miljardiem jeb aptuveni ceturtajai daļai pasaules iedzīvotāju ir arvien mazkustīgāks dzīvesveids. Tas var saīsināt muskuļus kājās, gūžās un sēžamvietā, tā izraisot muguras sāpes. Pavājināto muskuļu dēļ krītot vai piepūloties veidojas arī lielāka iespēja gūt savainojumus.

Imitējot iešanas ritmu jeb kustību, kas pazīstama kā iegurņa svārstības, šī tehnoloģija var palīdzēt samazināt veselības apdraudējumu, ko izraisa pārāk ilga sēdēšana pie auto stūres garos braucienos. 

Inovatīvā sēdekļa izstrāde ir daļa no Jaguar Land Rover apņemšanās pastāvīgi uzlabot cilvēka labklājību ar tehnoloģiskiem jaunievedumiem. Iepriekšējos līdzīga veida projektos kompānija veica izpēti kustības izraisīta nelabuma seku mazināšanā, kā arī ieviesa ultravioletās gaismas tehnoloģiju, kas mazina risku saaukstēties un saslimt ar gripu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu