Prestižā ASV augstskolā studentes tēvs iedibinājis seksa kultu (13)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Prestižajā Sāras Lorensas koledžā Ņujorkā kādas studentes tēvs iedibinājis vardarbīgu seksa kultu un izspiedis no meitas paziņām apmēram vienu miljonu ASV dolāru, apgalvo prokuratūra. 60 gadus vecais Lorenss Rejs apsūdzības noliedz.

Rejam izvirzītas apsūdzības naudas izspiešanā un cilvēktirdzniecībā - par pārdošanu seksa verdzībā un piespiedu darbu, ziņo raidorganizācija BBC.

Prokuratūra norāda, ka Rejs no Sāras Lorensas koledžas studentiem esot izkrāpis kopumā vienu miljonu dolāru, kā arī vērsis pret viņiem "emocionālu, fizisku un psiholoģisku" vardarbību.

Rejs otrdien tika aizturēts Ņūdžersijas štatā, ASV.

"Pēdējās desmitgades lielāko daļu pret Reja upuriem pastrādātajām nežēlībām nebija robežu," apgalvo Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora asistents Viljams Svīnijs.

Lietas izmeklēšana sākās pēc raksta žurnālā "New York". Tajā bija teikts, ka Rejs 2010.gadā pēc atbrīvošanas no cietuma esot ieradies augstskolā, kur mācījās viņa meita. 

Reja meita draudzenēm stāstījusi, ka tēvs ticis nepamatoti notiesāts. Rejs iemitinājās augstskolas kopmītnēs un sāka sniegt studentiem "psihologa" konsultācijas. Tajās viņš uzzināja informāciju par studentu privātajām lietām un psiholoģiskās veselības stāvokli. Viņš panāca, ka vairāki jaunieši atsvešinās no saviem vecākiem un ievācas kādā dzīvoklī Manhetenā. Viņš jauniešus pārliecināja, ka ar viņiem kaut kas nav kārtībā un ka tikai viņš spēj palīdzēt.

Ieguvis meitas skolasbiedru uzticību, Rejs sāka apsūdzēt studentus mēģinājumos viņu noindēt vai sabojāt viņa īpašumu. Viņš pieprasīja atzīšanos šajos nodarījumos, izmantojot tādas taktikas kā neļaušana gulēt, seksuāla pazemošana un fiziska vardarbība.

Vienā gadījumā Rejs vīriešu dzimuma upurim draudēja ar nazi, ja viņš neatzīsies izdomātajos nodarījumos.

Pēc tam Rejs šīs atzīšanās izmantoja, lai izspiestu naudu. Viņa upuri naudu ņēma no vecāku veidotajiem uzkrājumiem vai noformējot kredītkartes.

Prokuratūra norāda, ka Rejs kādu sievieti piespiedis nodarboties ar prostitūciju, no kā viņa kabatā ieripojis vairāk nekā pusmiljons dolāru. Vairāki citi cilvēki strādājuši piespiedu darbu.

Rejs apsūdzēts apmēram viena miljona dolāru izspiešanā no vismaz pieciem upuriem. Šo naudu viņš atmazgāja caur interneta domēnu uzņēmumu.

Rejs noraida pret viņu izvirzītās apsūdzības.

Sāras Lorensas koledža raksturojusi apsūdzības kā "nopietnas, plašas, briesmīgas un satraucošas". Pēc raksta publicēšanas "New York" žurnālā koledžā tika sākta iekšējā izmeklēšana, kurā netika rasts apstiprinājums publikācijā izteiktajiem apgalvojumiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu