Burkinafaso uzbrucēji pie baznīcas nogalinājuši 24 cilvēkus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bruņoti uzbrucēji pie kristiešu dievnama Burkinafaso ziemeļaustrumos svētdien nogalinājuši 24 cilvēkus, arī draudzes mācītāju, bet trīs cilvēkus sagūstījuši, pavēstīja amatpersonas.

Šis Rietumāfrikas valstī, kas kļūst arvien nestabilāka, ir pēdējais pret reliģiskajiem līderiem vērstais uzbrukumus vairāku uzbrukumu virknē.

Uzbrukums noticis Jagas provinces Pansijas pilsētā, sacīja Bundores kopienas mērs Sihanri Osangola Brigadi. Aptuveni 20 uzbrucēji nošķīruši vīriešus no sievietēm. Aptuveni desmit cilvēki ievainoti.

Kaujinieki no vietējiem veikaliem nolaupījuši eļļu un rīsus un piespieduši trīs sagūstītos jauniešus palīdzēt salaupīto aizvest ar motocikletiem.

Noslepkavoto vidū ir kā kristieši, tā musulmaņi, Dori apliecināja valdības drošības jomas amatpersona. Uzbrucēji dievnamu aizdedzinājuši.

Uzbrukumi reliģiskajiem līderiem šajā apvidū notikuši arī iepriekš. Tā pagājušajā nedēļā Jagas provincē tika noslepkavots pensionēts kristiešu garīdznieks, bet cits mācītājs nolaupīts, teikts palīdzības organizāciju darbinieku iekšējās drošības ziņojumā, ar ko iepazinusies ziņu aģentūra "Associated Press".

Savulaik mierīgajā Burkinafoaso dramatiski vairojusies ekstrēmistu vardarbība.

Analītiķi pauž bažas, ka uzbrukumi pret civilistiem, arī pret kristiešiem, pieaug "biedējošos tempos", sacīja starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Human Rights Watch" Rietumāfrikas direktore Korina Dufka.

"Uzbrucēji izmanto upuru saistību ar valdību vai viņu ticību, lai attaisnotu slepkavības, bet citi uzbrukumi, pēc visa spriežot, varētu būt atmaksas slepkavības par valdības drošības spēku pastrādātajām slepkavībām," skaidroja Dufka.

Pērn Burkinafaso mērķtiecīgos uzbrukumos nogalināti vairāk nekā 1300 civilisti, un tas ir septiņas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, liecina ekspertu un aktīvistu apkopotie dati.

Vairojoties nedrošībai, izraisījusies humānā krīze.

Valsts iekšienē pārvietoti vairāk nekā 760 000 cilvēku, liecina valdības aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu