Sandersu kritizē par Kubas aizstāvēšanu (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Demokrātu partijas prezidenta nominācijas sacensību favorīts liberālais Vērmontas senators Bērnijs Sanderss pirmdien izpelnījās kritiķu pārmetumus, jo aizstāvējis bijušā Kubas līdera Fidela Kastro veikuma atsevišķus aspektus.

Intervijā, kas svētdien tika pārraidīta telekanālā CBS, Sanderss, kurš pats sevi dēvē par demokrātisku sociālistu, sacīja, ka Kubas līderis Kastro pēc 1959.gada revolūcijas īstenojis sekmīgu analfabētisma izskaušanas programmu.

"Vai tas bija slikti, pat ja tas bija Fidels Kastro, kas to paveica," vaicāja senators.

Sanderss uzsvēra, ka nosoda "Kubas režīma autoritāro raksturu", tomēr norādīja, ka būtu netaisni apgalvot, ka viss, ko tas gadu desmitiem paveicis, būtu bijis aplams.

Viņš konkrēti arī nosodīja Kubas režīma vēršanos pret disidentiem.

Neraugoties uz to, daži Sandersa sāncenši steidzās izmantot izdevību norādīt, ka senators, pēc visa spriežot, nespēj uzturēt savu sociālismu demokrātisku.

Bijušā viceprezidenta Džo Baidena kampaņa norādīja, ka Sandersam piemīt tieksme atbalstīt autoritāru līderu idejas, savukārt Ņujorkas eksmērs miljardieris Maikls Blumbergs uzsvēra, ka Fidela Kastro represiju vēsture ir tik smaga, ka runāt šajā kontekstā par analfabētisma izskaušanu ir nepareizi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu