Aspirīns kokaīna vietā un 11 naža dūrieni: ASV studentus tiesā par policista slepkavību Itālijā (9)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada jūlijā Romas centrā ar 11 naža dūrieniem tika nogalināts policists. Par slepkavību tiesā divus amerikāņu studentus, kuriem kokaīna vietā esot pārdots saberzts aspirīns, kas novedis pie vardarbīga konflikta, vēsta raidorganizācija BBC.

35 gadus vecā policista Mario Čerčjello Regas nāve Itālijā izsauca lielu rezonansi, jo viņš tik tikko bija atgriezies darbā pēc medusmēneša. Uz Regas bērēm tajā pašā baznīcā, kur viņš pirms 43 dienām bija apprecējies, ieradās liels cilvēku pūlis.

Mario Čerčjello Rega
Mario Čerčjello Rega Foto: AFP/SCANPIX

Par viņa slepkavību tiesas priekšā stāsies kaliforniešu studenti Finegans Lī Elders un Gabriels Kristians Nateils-Hjorts.

Jaunieši apgalvo, ka esot rīkojušies pašaizsardzības nolūkos, jo domājuši, ka Rega un viņa kolēģis ir noziedznieki, jo viņi neesot darījuši zināmu, ka ir policisti.

Mediji Itālijā un ASV likuši uzsvaru uz vairākiem neatbildētiem jautājumiem šajā lietā. 

Izmeklētāju versija par notikušo ir tāda, ka Elders un Nateils-Hjorts esot mēģinājuši nopirkt kokaīnu Trasteveres rajonā, kas atrodas netālu no Vatikāna. Vīrietis vārdā Serdžio Brudžiatelli esot palīdzējis atrast narkodīleri, taču viņš jauniešiem kokaīna vietā esot pārdevis saberztu aspirīnu. 

Elders un Nateils-Hjorts paķēruši Brudžiatelli mugursomu un teikuši, ka atdošot to tikai apmaiņā pret samaksāto naudu un vienu gramu kokaīna.

Brudžiatelli ziņoja policijai, un drīz vien notikuma vietā ieradās divi policisti civilajā apģērbā. Izcēlās kautiņš, kura laikā Rega tika 11 reizes sadurts ar 18 centimetrus garu nazi. Policija norāda, ka ierocis vēlāk tika atrasts studentu viesnīcas numurā.

Elders atzinies policista saduršanā. Apsūdzības slepkavībā izvirzītas abiem jauniešiem, un viņiem draud arī apsūdzības izspiešanā.

Gadījums piesaistījis mediju uzmanību gan Itālijā, gan arī ASV. Itālijas presē tika publicēts attēls, kurā Nateils-Hjorts pēc aresta redzams sasiets un ar aizsietām acīm.

Regas kolēģis Andrea Variale apgalvo, ka viņi esot identificējuši sevi kā policistus. Taču tas ir pretrunā apsūdzēto stāstītājam, ka nekas neesot liecinājis, ka abi vīrieši ir likumsargi.

Varialem draud sods par pienākumu nepildīšanu, jo ne viņam, ne Regam tovakar nebija līdzi dienesta ieroča, kā to paredzēja protokols.

Itālijas medijos arī tika publicēta saruna starp Elderu un viņa advokātu, no kuras bija noprotams, ka viņš atzinies. Tomēr ASV studentu advokāti saka, ka sarunas atšifrējums esot neprecīzi iztulkots un vietām sakāmais esot izlaists.

ASV medijos izskanējuši salīdzinājumi ar amerikāņu studenti Amandu Noksu, kura Itālijā tika notiesāta par dzīvokļa biedrenes slepkavību. 2015.gadā Noksu attaisnoja. Viņa cietumā aizvadīja gandrīz četrus gadus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu