F-1 piloti izmēģina Aston Martin Valkyrie un ir stāvā sajūsmā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Formula 1 piloti Makss Verstapens un Alekss Albons izmēģina Aston Martin Valkyrie prototipus
Formula 1 piloti Makss Verstapens un Alekss Albons izmēģina Aston Martin Valkyrie prototipus Foto: Aston Martin

Britu autobūves kompānijas specializācija ir jaudīgi un vienlaikus komfortabli gran turismo automobiļi, ar kuriem doties tālos braucienos, tomēr pirms dažiem gadiem tā nolēma spert kāju neapgūtā teritorijā un izstrādāt planētas ātrāko ielas auto.

Sacīts, darīts, un nu jau labu laiku Aston Martin inženieri cenšas tikt galā ar sarežģīto uzdevumu, kas viņiem līdz šim arī lieliski izdodas. Proti, kompānija soli pa solim ir nonākusi līdz pirmajiem prototipiem, kas jau tiek testēti zem klajas debess, nevis simulācijās datoru ekrānos. Pie tam testus veic ne tikai rūdītie Aston Martin testu braucēji. Šajā procesā piedalās arī autosportisti, un kā pēdējie minami Red Bull Formula 1 komandas piloti Makss Verstapens un Makss Albons.

Foto: Aston Martin Valkyrie prototipi Silverstonā

Šobrīd Aston Martin darbnīcās ir uzbūvēti tikai trīs Valkyrie prototipi VP1, VP2 un VP3, bet kopumā kompānija iecerējusi sagatavot astoņus testu auto, katram no tiem pielāgojot atšķirīgu testu programmu. Ar šādu pieeju Aston Martin uzskata, ka labāk un īsākā laikā varēs novērtēt visas funkcijas un īpašības dažādos apstākļos. Tas arī ir būtiski, jo uzņēmums ir iecerējis pirmos Valkyrie eksemplārus pircējiem piegādāt jau 2020.gada otrajā pusē.

"Pagājušajā gadā šeit, Silverstonā, Lielbritānijas Lielās balvas izcīņā pirmo reizi redzēju Valkyrie pirmos braucienus, bet, protams, vienmēr ir labāk pie stūres sēsties pašam un vienam no pirmajiem izmēģināt tik traku auto, kāds ir šis," par ielas automobili, kurš pat ir zemāks nekā Formula 1 bolīds, saka nīderlandiešu F-1 pilots Makss Verstapens

"Protams, auto vēl ir izstrādes fāzē, taču jau tagad var just tempu, kas, salīdzinot ar parastu auto, ir visnotaļ atšķirīgs. Aston Martin Valkyrie un tā piespiedējspēks ir neticami,  un auto izskatās superagresīvs. Bija ārkārtīgi jautra braukšana," piebilst Verstapens.

Iepriekš ziņots, ka automobilim paredzēts hibrīddzinējs, kurā 6,5 litru V12 atmosfēriskais Cosworth motors attīstīs ap 1000 zirgspēkiem, bet papildu hibrīdmodulis - vēl 130 ZS. Šādā komplektācijā Valkyrie spēs 320 km/h sasniegt 10 sekundēs, bet, lai pēc tam pilnībā apstātos, paies vien piecas sekundes.

Foto: Aston Martin Valkyrie dzinējs

Kopumā Aston Martin būvēs 150 ielas Valkyrie un 25 tikai slēgtām trasēm paredzētus auto. Visi tie jau ir pārdoti, lai gan maksā vismaz 2,8 miljonus eiro.

Foto: idejas Aston Martin Valkyrie dizainam 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu