ES institūcijās Briselē apstiprināti divi saslimšanas gadījumi ar "Covid-19"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Apstiprināti divi saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" Eiropas Savienības (ES) institūcijās Briselē.

Pirmais pozitīvas analīzes uzrādīja kāds Eiropas Aizsardzības aģentūras (EDA) darbinieks un piesardzības dēļ aģentūras telpās līdz 13.martam atceltas visas tikšanās.

Otrais saslimušais ir Eiropadomes drošības komandas darbinieks, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda amatpersona. Tiek uzskatīts, ka viņš kontaktējies ar cilvēku, kuram pirmajam ES institūcijās tika konstatēta inficēšanās ar "Covid-19".

Kā izdevumam "Euractiv" pavēstīja avots Briselē, ar "Covid-19" saslimusi augsta ranga EDA amatpersona, kura atgriezusies no ceļojuma Itālijā pagājušajā nedēļā. Pēc atgriešanās amatpersonai pagājušajā nedēļā bijušas tikšanās ar aptuveni 30 amatpersonām no citām ES institūcijām.

Amatpersona sākusi sestdien justies slikti un uzradījusi pozitīvas "Covid-19" analīzes.

ES institūcijas ieviesušas piesardzības pasākumus un aicina darbiniekus, kuri apmeklējuši koronavīrusa skartās vietas, nedoties uz darbu un strādāt no mājām.

Ņemot vērā "Covid-19" vīrusa izplatīšanos, piesardzības nolūkos Eiropas Parlamentā (EP) turpmākajās trīs nedēļās atcelti 130 pasākumi, kurus gatavojās apmeklēt 6000 līdz 7000 cilvēku, paziņojis EP prezidents Davids Sasoli.

Turklāt EP netiks ielaisti arī apmeklētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu