Krievijā draud ar spridzekļiem pasažieru lidmašīnās (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijā ceturtdien saņemti anonīmi draudi, ka  trīs pasažieru lidmašīnās esot ievietoti spridzekļi, vēsta vietējie mediji. Draudi saņemti laikā, kad lidmašīnas jau atradušās ceļā.

Draudi nodoti ārkārtas dienestiem, un Maskavas lidosta šīs ziņas nodevusi tālāk lidmašīnu apkalpēm, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Viena lidmašīna veikusi reisu no Sanktpēterburgas uz Simferopoli Krievijas okupētajā Krimā, bet divas pārējās - no Maskavas uz Siktivkaru un Omsku.

Apkalpes nolēmušas lidmašīnu maršrutus nemainīt un veiksmīgi sasniegušas galamērķus. Nekādi spridzekļi lidmašīnās atrasti netika.

Drošības dienesti šobrīd cenšas noskaidro vainīgos, pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Otrdien divas Krievijas lidmašīnas, kas lidoja uz Maskavu no Vladivostokas un Novosibirskas, pēc anonīmu draudu saņemšanas veica ārkārtas nosēšanos.

Pēdējo mēnešu laikā Krievijā pieredzēts anonīmu draudu vilnis par it kā uzstādītiem spridzekļiem, un rezultātā evakuētas tiesas, skolas un slimnīcas.

Šādi draudi izteikti daudzās Krievijas pilsētās, bet īpaši daudz - galvaspilsētā Maskavā. Nevienā draudu gadījumā nekādi spridzekļi nav atrasti.

Draudu kampaņa tiek saistīta ar šantāžas shēmu, kuras mērķis ir izspiest atlīdzību kriptovalūtā "Bitcoin".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu