Rīgas pašvaldības policisti nakts melnumā noķer divus maluzvejniekus (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

4.martā pulksten 5.27 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Buļļupi, ievēroja kādu airu laivu. Ņemot vērā, ka no 1.marta līdz 30.aprīlim ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem, likumsargi nolēma pārbaudīt peldlīdzekli.

Tuvojoties airu laivai, likumsargi ieslēdza bākugunis. Uz laivas ievēroti divi aizdomīgi kungi, kuri, pamanot policijas tuvošanos, strauji manīja airēšanas virzienu. Kad laiva bija tuvāk krastam, abi no tās izmeta vairākus maisus, bet brīdī, kad likumsargi bija tikko kā piebraukuši pie laivas, abi kungi no tās izleca un ieskrēja niedrēs.

Divi no likumsargiem metās viņiem pakaļ. Turpat niedrēs pāris minūtes vēlāk viņi noķerti un atvesti atpakaļ pie airu laivas. No ūdens izcelti arī vīriešu izmestie maisi. Tajos atrasti četri nelegāli zvejas tīkli.

Nelegālajos zvejas rīkos bija sapinušās kopā 26 dažādu sugu zivis, kuras no tiem atbrīvotas un ielaistas atpakaļ ūdenī.

Abiem vīriešiem izrakstīti administratīvā pārkāpuma protokoli un nelegālie zvejas rīki konfiscēti, tai skaitā arī airu laiva.

Policija atgādina, ka par makšķerēšanas noteikumu vai licencētās makšķerēšanas noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no 15 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu