Itālija paplašina karantīnas zonu - ierobežojumi attieksies uz visu valsti (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Roma, Itālija.
Covid-19. Roma, Itālija. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Itālija visā valstī no otrdienas paplašina koronavīrusa karantīnas pasākumus, padarot tos vēl stingrākus - tie ietvers arī publiskas pulcēšanās aizliegumu. Koronavīrusa pacienti reģistrēti visos 20 Itālijas reģionos.

Ierobežojumi skars ap 60 miljoniem cilvēku

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte pirmdien noteica visai valstij karantīnu un aizliedza publiskas pulcēšanās, tai skaitā A sērijas futbola čempionāta spēles un pārējos sporta pasākumus, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Karantīna no svētdienas bija noteikta vīrusa vissmagāk skartajai valsts ziemeļdaļai, bet no otrdienas rīta tā būs spēkā visā valstī, sacīja Konte.

"Mūsu paradumiem ir jāmainās, un jāmainās tagad; mums visiem no kaut kā jāatsakās Itālijas labad," teica Konte.

Premjers sacīja, ka visa Itālija būs "aizsargāta zona". Karantīnas pasākumi būs spēkā no otrdienas rīta līdz 3.aprīlim.

Saskaņā ar karantīnu cilvēkiem būs jāpaliek mājās, ja viņiem nav nopietni iemesli saistībā ar darbu, veselību vai citām īpašām vajadzībām, sacīja premjers. Viņš precizēja, ka braucieni uz darbu vēl būs atļauti un sabiedriskā transporta kustība netiks apturēta.

Par noteikto ierobežojumu ignorēšanu var draudēt cietumsods līdz trim mēnešiem vai naudassods līdz 206 eiro.  

Jau noteiktā skolu un universitāšu slēgšana tiks pagarināta līdz 3.aprīlim. Valdība arī pieņēmusi dekrētu par visu sporta pasākumu atcelšanu līdz šim datumam. 

Itālijas Civilās aizsardzības aģentūra pirmdien paziņoja par 97 jauniem nāves gadījumiem, līdz ar to valstī no "Covid-19" miruši jau 463 cilvēki. Infekcijas gadījumu skaits Itālijā pēdējās diennakts laikā pieaudzis no 7375 līdz 9172.

Foto: Ekrānšāviņš. bbc.com

Itālijā no koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" mirušo skaits pieaudzis par 97, kopumā paņemot jau 463 cilvēku dzīvības. Ar to saslimuši 9172 cilvēki. Tā ir vissmagāk cietusī valsts pēc Ķīnas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu