Pārbaudēs skolās Jelgavā konstatē divus narkotiskās vielas lietojušus skolēnus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Pēc februāra sākumā veiktajām pārbaudēm Jelgavas skolās konstatēts, ka divi audzēkņi bija lietojuši narkotiskās vielas, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jelgavas iecirkņa policisti februāra sākumā veica pārbaudes trīs izglītības iestādēs. Aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīnas iestādi tika nogādāti desmit skolēni, sāktas desmit administratīvā pārkāpuma lietas. 

Pēc ķīmiski-toksikoloģiskās izmeklēšanas rezultātu saņemšanas diviem skolēniem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu.

Savukārt vienai personai par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kurš tika nosūtīts Administratīvajai komisijai audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanai.

Septiņas administratīvā pārkāpuma lietas tika izbeigtas, jo personām netika konstatēta narkotisko vai psihotropo vielu lietošana.

"Policija aktīvi strādā narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā un pārbaudes turpināsies. Pārbaužu mērķis ir atklāt, vai jaunieši lieto apreibinošas vielas, kā arī brīdināt par atbildību un novērst lietošanu turpmāk," komentēja Kalniņa.

Likumsargi atgādina, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana, glabāšana un arī tirgošana ir nopietns pārkāpums, atbilstoši nodarījuma smagumam par to paredzēta administratīvā vai kriminālatbildība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu