Telekomunikāciju operatori: Kopš ārkārtējās situācijas stāšanās spēkā augusi interneta datu plūsma (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telefons. Ilustratīvs attēls.
Telefons. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju būtiski augusi interneta datu plūsma, apliecināja telekomunikāciju operatoru pārstāvji.

Mobilo sakaru operatora "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Latvijā Oskars Fīrmanis pastāstīja, ka zvanu plūsma "Tele2" tīklā ir palielinājusies par 40%, bet datu patēriņš par 20%. "Šobrīd "Tele2" tīkls funkcionē labi un tam ir kapacitātes rezerves, jo ir būvēts pārdomāti, lai tas spētu izturēt pietiekami lielu slodzi, ar kādu tam šobrīd un tuvākajā laikā būs jāsaskaras," sacīja Fīrmanis.

Viņš arī piebilda, ka "Tele2" nepārtraukti seko līdzi tīkla darbībai un reaģē, ja tas nepieciešams. "Mūsu tehniķi izbrauc uz notikumu vietām, lai veiktu darbus bāzes stacijās. Tāpat norit ierastais darbs pie tīkla attīstības, uzstādot jaunas bāzes stacijas dažādās vietās Latvijā," pastāstīja Fīrmanis.

Telekomunikācijas uzņēmuma "Tet" Sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas daļas direktore Lāsma Trofimova pastāstīja, ka ikdienā tīkla noslodzes "pīķi" ir darba dienu vakaros, un brīvdienās datu plūsma ir vienmērīgāki augstāka visu dienu. Savukārt patlaban vērojams, ka darbdienās datu patēriņš pieaug līdz pat apmēram divām reizēm, joprojām gan nesasniedzot vakara "pīķi". Datu pārraide nedaudz - apmēram par 10% - pieaug vakara stundās, kas skaidrojams ar to, ka cilvēki vairāk laika pavada mājās.

Viņa arī uzsvēra, ka "Tet" infrastruktūrā ir veiktas lielas investīcijas, turklāt viss ir būvēts tā, lai būtu rezervēts divkārši - gadījumā, ja viena iekārta vai kabelis nestrādātu, tā darbību pārņemtu otrs - rezerves. ""Tet" interneta klientiem nav par ko uztraukties, jo interneta ātrums, jauda un stabilitāte pietiks visiem. Tīkla noslodzes riskus neredzam, arī prognozējot, ka arvien palielināsies cilvēku skaits, kas strādā no mājām," sacīja Trofimova. 

Trofimova piebilda, ka ikviens interneta fiksētais tīkls, jo īpaši optiskā interneta tīkls, spēj nodrošināt daudz lielāku stabilitāti visas diennakts laikā, jo tā abonēto kapacitāti lieto konkrētā mājsaimniecība - tā darbību galvenokārt ietekmē konkrētās mājsaimniecības, nevis visu apkārtējo mobilo sakaru torņa lietotāju interneta lietošanas apjomi.

Jau vēstīts, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu