Iedzīvotājus pēc elpceļu slimībām aicina palikt mājās vēl vairākas dienas (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Tagad īpaši svarīgi kļūst iedzīvotājiem ar jebkādiem elpceļu slimību simptomiem palikt mājās pat vēl vairākas dienas pēc tam, kad tie pārgājuši, neatkarīgi no tā, vai testi veikti vai ne, sociālajā vietnē "Twitter" uzsver Veselības ministrijas (VM) galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

Vienlaikus viņš akcentē, ka vēl svarīgāk ir pilnīgi izolēties no senioriem vai hroniski slimiem radiniekiem.

Speciālists arī skaidro, ka saslimstības vecums Latvijā līdzīgs kā valstīs, kurās tiek veikta intensīva testēšana arī viegliem simptomātiskiem pacientiem - Dienvidkoreja, Vācija -, un liecina par epidēmijas agrīnu stadiju.

Kā ziņots, pēdējās diennakts laikā Covid-19 apstiprināts vēl 17 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 197 cilvēki.

No kopumā 197 konstatētajiem Covid-19 pacientiem 60 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 44 saslimušie ir 20 līdz 29 gadus veci. SPKC dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav konstatēts neviens jauns Covid-19 pacients vecumā no 20 līdz 29 gadiem.

Savukārt vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem pēdējās diennakts laikā konstatēti pieci jauni inficēšanās gadījumi, tādējādi šo pacientu kopskaits sasniedzis 42 inficētos.

Novērojams arī pieaugums tieši vecāka gadagājuma pacientu vidū - vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem konstatēti trīs jauni pacienti, kā rezultātā šajā vecuma grupā ir 17 inficēto, kamēr vecumā virs 60 gadiem - kopumā 19 gadījumi, kas ir par diviem vairāk nekā aizvadītajā dienā.

Vismazāk saslimšanas gadījumu konstatēts tieši vecumā līdz 19 gadiem, kur pa pēdējo diennakti konstatēts viens jauns gadījums vecuma grupā līdz deviņiem gadiem. Tādējādi vecuma grupā līdz 19 gadiem kopumā noteikti 15 Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu