pandēmija Turcija ievieš valsts mēroga ierobežojumus, lai apturētu Covid-19 izplatīšanos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: Ieva Čīka/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien noteica jaunus valsts mēroga ierobežojumus, lai apturētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, bet atturējās no iedzīvotāju piesaistīšanas mājokļiem.

Turcija piektdien paziņoja, ka nāves gadījumu skaits no Covid-19 pēdējās 24 stundās pieaudzis par 17 līdz 92, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies par 2069 līdz 5698.

Erdogans paziņoja, ka tiek apturēti visi starptautiskie lidojumi uz Turciju un no tās, kā arī tiks stingri novērota ceļošana valsts iekšienē.

Jaunie ierobežojumi paredz, ka pirms starppilsētu braucienu veikšanas būs jālūdz vietējo gubernatoru piekrišana. Nedēļas nogalēs būs slēgtas pikniku zonas, meži un arheoloģijas objekti.

Erdogans neminēja termiņu, kad šie ierobežojumi beigtos. 

"Šo pasākumu ilgums būs atkarīgs no mūsu tautas apņemšanās sekot instrukcijām," sacīja Erdogans, aicinot turkus "izrādīt pacietību un ziedošanos".

"Ja tāda būs Allāha griba, mēs pārvarēsim šo problēmu iespējami visīsākajā laikā, ja visi pasākumi tiks stingri ievēroti," viņš piebilda.

Erdogans sacīja, ka šie pasākumi tiks rūpīgāk ieviesti 30 metropoļu rajonos, tai skaitā valsts četrās lielākajās pilsētās - galvaspilsētā Ankarā, finanšu galvaspilsētā Stambulā, Kodžaeli un Izmirā. 

Prezidents aicināja pilsoņus brīvprātīgi pašizolēties, ja viņi nejūtas labi. 

Turcijas varas iestādes vēl nav izpaudušas infekcijas un nāves gadījumu ģeogrāfiskās atrašanās vietas. Par pirmo pozitīvo koronavīrusa testu Turcijā bija ziņots 11.martā.

Veselības ministrs Fahretins Kodža piektdien paskaidroja, ka šāda informācija netiek izpausta, lai novērstu cilvēku izceļošanu no rajoniem ar augstu inficēšanās līmeni.

Turcijā pēdējās divās nedēļās ir slēgta lielākā daļa sabiedrisko vietu, skolas un universitātes, kā arī ir ierobežota sabiedriskā transporta kustība.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu