"Saskaņa" rosina Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ir pārcelt uz 2021.gadu (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs Foto: Zane Bitere/LETA

Ņemot vērā Covid-19 izraisīto ārkārtas situāciju, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas būtu jārīko kopā ar pārējo pašvaldību vēlēšanām 2021.gadā, uzskata partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Epidemiologi atzīst, ka esam tikai Covid-19 izplatības sākuma stadijā un slimības ierobežošanas pasākumus, visticamāk, nāksies pagarināt un pastiprināt. Tāpēc Latvijas politiķiem nav īstais laiks pievērsties priekšvēlēšanu debatēm, lai iegūtu varu galvaspilsētā," uzskata politiķis.

Viņš atgādina, ka Anglijā un Francijā municipālās vēlēšanas sakarā ar pandēmiju ir atceltas, tādēļ aicina "atbildīgi rīkoties arī Latvijas valdošos politiķus", galvaspilsētas vadības vēlēšanas pārceļot.

"Nevienam nav tiesību savu politisko ambīciju vārdā apdraudēt cilvēku veselību. Turklāt vēlēšanu rīkošanai piešķirtā finansējuma izlietošanai pašlaik ir daudz svarīgākas prioritātes," norāda Urbanovičs.

Jau ziņots, ka sākotnēji Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas tika plānotas 25.aprīlī, bet saistībā ar Covid-19 radīto ārkārtas situāciju patlaban tās ir pārceltas uz jūnija sākumu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu