Ieskaties, kā 500 gadu laikā ir evolucionējis virtuves dizains

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Virtuve ir bijusi mājas sirds jau kopš izseniem laikiem, taču, lai arī nav zudusi tās funkcija, virtuves interjers ir ļoti mainījies.

Amerikāņu interjera dizaina portāls “HomeAdvisor” ir radījis videoklipu, kurā ir iespējams aplūkot, kā mainījušās virtuves kopš 1520. gada. Lai radītu videoklipu, portāla komanda ir konsultējusies ar vēsturnieci, Griničas universitātes profesori Sāru Penelu.

Videoklips ļauj ieskatīties viduslaiku virtuvē, Tjūdoru stila ķēķī no 1620. gada, kas aprīkots ar īpašu vārāmo katlu kamīna iekšpusē.  Savukārt jau 1720. gadā vārāmais katls saglabājas, bet virtuvē “ienāk” speciāli skapji traukiem, kā arī īpaši plaukti, kuros ir iespējams izlikt vērtīgākos keramikas izstrādājumus.

Ap 1820. gadu virtuves iegūst mūsdienīgāku vaibstu – parādās pirmās ar malku kurināmās cepeškrāsnis, kas aprīkotas ar plītīm. Viktorijas laikmetā kamīnu aizstāj vairāki skapīši vai plaukti traukiem, kas piestiprināti pie sienām.

Jau 1920. gadā pasaule iepazina pirmos ledusskapjus, gāzes plītis un 20. gadsimtā tik ļoti iemīļoto linoleja grīdu. Tāpat šajā gadsimtā mājokļos tika iebūvēti ūdens krāni.

2020. gada virtuve videoklipā ir attēlota īpaši modernā manierē, ieturēta minimālisma stilā, kas šobrīd ir aktuāls jaunāko dzīvokļu un māju interjeros.  Laiks rādīs, kāds virtuves interjers ir sagaidāms 2120. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu