Stabilizējoties situācijai, Ogres slimnīcā šodien uzņemti desmit jauni pacienti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Rouzbeh Fouladi/zumapress.com/Scanpix

Stabilizējoties situācijai, šodien Ogres slimnīcā uzņemti desmit jauni pacienti, informēja SIA "Ogres rajona slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs.

Viņš teica, ka slimnīcas pirmajā stāvā šodien bijusi iespēja uzņemt jaunus pacientus, jo iepriekšējie ir atveseļojušies un izrakstīti no slimnīcas. 

Vienlaikus neviens no 26 medicīnas darbiniekiem, kas patlaban atrodas pašizolācijā, nav slims. Daļa no viņiem jau nākamajā nedēļā varēs atgriezties darbā un tad darbu varēs atsākt arī nodaļas slimnīcas otrajā stāvā, jo šonedēļ slimnīcai trūkst vidējā medicīnas personāla, tādēļ pacientu uzņemšana ir ierobežota. Patlaban Ogres slimnīcā strādā arī rezidentūrā esošie topošie ārsti.

Slimnīcas vadītājs atzinīgi novērtēja arī nodrošinājumu ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Veselības norēķinu centrs papildu sejas maskām un respiratoriem šonedēļ ir piešķīris arī sejas vairogus, kas mazinās iespējamību mediķiem saslimt ar Covid-19, piebilda Širovs.

"Nav iespējams noteikt precīzi, kur ar Covid-19 saslima viens no ārstiem, jo viņš ne tikai rūpējās par Covid-19 slimnieku mūsu slimnīcā, bet uz darbu Ogres slimnīcā brauca ar vilcienu, Rīgā pārvietojās ar sabiedrisko transportu," norādīja Širovs.

LETA jau ziņoja, ka pacientu saslimšanas ar Covid-19 dēļ Ogres slimnīcā pagājušajā piektdienā slēdza interno nodaļa un pašizolācijā nonāca vēl deviņi medicīnas darbinieki, savukārt vienam ārstam konstatēja Covid-19.

Līdz šim Covid-19 Latvijā konstatēts 548 cilvēkiem. Patlaban 41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Pašlaik Latvijā ir reģistrēti divi ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet vēl par vienu gadījumu - patversmes "Zilais krusts" klientu - tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens par viņa nāves cēloni, jo šim cilvēkam nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu