Džonsons intensīvajā terapijā aizvada otro nakti; veselības stāvoklis stabils

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ar Covid-19 sasirgušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kurš jau otro nakti pavadījis intensīvās terapijas nodaļā, ir stabilā stāvoklī, trešdien paziņojušas amatpersonas.

55 gadus vecais Džonsons, kuram marta beigās tika konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, svētdien tika hospitalizēts un pirmdien pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu.

Premjerministrs saņēmis skābekļa terapiju, bet nav bijis pieslēgts pie plaušu ventilēšanas aparāta, un ārlietu ministrs Dominiks Rābs paudis pārliecību, ka Džonsons drīz atveseļosies un atgriezīsies pie darba.

"Viņš jūtas komfortabli, viņš ir stabils, viņš ir labā omā," šodien pavēstīja Veselības ministrijas valsts ministrs Eduards Argars.

Kamēr Džonsons cīnās ar Covid-19 slimnīcā, Lielbritānija iegājusi fāzē, ko zinātnieki raksturojuši kā bīstamāko jaunā koronavīrusa uzliesmojuma posmu.

Valdībā notiek diskusijas par to, cik ilgi Lielbritānija var atļauties paturēt spēkā Covid-19 ierobežošanai noteiktos pasākumus, un par Covid-19 krīzes izraisītajām sekām ekonomikā.

Saskaņā ar pēdējiem oficiālajiem datiem, kas tika publiskoti 6.aprīlī plkst.18 pēc Latvijas laika, Lielbritānijas slimnīcās no Covid-19 miruši 6159 cilvēki. Ar jauno koronavīrusu inficējušies 213 181 cilvēks.

Džonsons uz ārstēšanās laiku daļu savu pienākumu uzticējis Rābam, kurš ārlietu ministra amatā tika iecelts pirms nepilna gada, bet visiem lielajiem lēmumiem, tostarp par karantīnas režīma atcelšanu, būs nepieciešams valdības atbalsts.

"Es esmu pārliecināts, ka viņš izturēs, jo, ja ir viena lieta, ko es zinu par šo premjerministru, viņš ir cīnītājs, un viņš drīz būs atpakaļ pie stūres, vadot mūs cauri šai krīzei," otrdien sacīja Rābs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu