Drīzumā Latvijā ieradīsies jaunā Škoda Octavia

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Škoda Octavia prezentācija Prāgā
Škoda Octavia prezentācija Prāgā Foto: Ingars Tenis, TVNET

Drīzumā Latvijā nonāks ceturtās paaudzes Škoda Octavia, ko, lai gan tikai vizuāli un ar tausti, TVNET jau bija iespēja novērtēt modeļa pasaules pirmizrādē pagājušā gada novembrī Prāgā. Pārējiem interesentiem vēl nedaudz jāpagaida, jo pirmie Octavia demonstrācijas eksemplāri uz Latviju tiks vesti tikai aprīļa beigās.

Lai vai kā, Octavia ir viens no populārākajiem un attiecīgi arī uz ielas biežāk sastopamajiem tautas klases automobiļiem, kurš par saprātīgu cenu sniedz ļoti daudz. Galu galā zīmola moto ir simply clever, kas vienlaikus arī norāda uz dažādiem ikdienā noderīgiem sīkumiem, kuri no rūpnīcas iekļauti mašīnas cenā. Piemēram, ledus skrāpis aiz degvielas tvertnes vāciņa, lietussargs durvīs, plastmasas ļipiņa pie vējstikla, kur aizspraust stāvvietas biļeti, lai uzraugs nevarētu apgalvot, ka to nav redzējis.

Fotogalerija: Škoda Octavia prezentācija Prāgā

Simply clever idejas ir pārmantojis arī ceturtās paaudzes Octavia. Taču tām klāt nācis arī svaigs dizains, kā arī jauni tehniskie risinājumi, piemēram, elektronisks shift by wire automātiskās kārbas ātrumpārslēgs, kāds ir arī jaunajam Volkswagen Golf, un, protams, arī modernizēta dzinēju palete, kur galvenais jaunums ir hibrīdagregāts. To veido 1,4 litru TSI motors apvienojumā ar elektromotoru, kuru kopējā jauda ir 160 kW jeb 218 ZS. 37 kWh baterija, ko var uzlādēt no rozetes, tikmēr dod iespēju līdz 60 km nobraukt ar elektrību vien. 

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Cilvēki, kam tuvākas tradicionālās vērtības, varēs izvēlēties starp benzīna, dīzeļdzinējiem, un arī CNG motoru, kas darbināms ar saspiestu dabasgāzi.

Octavia, kas standartā jau apgādāta ar pilnu LED ārējo apgaismojumu, bāzes versijā ir ar priekšpiedziņu un manuālo ātrumkārbu, taču pieejama ir arī divsajūgu automātiskā pārnesumkārba un pilnpiedziņa.

Fotogalerija: ceturtās paaudzes Škoda Octavia

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu