Covid-19: Policija gatava noziedzības līmeņa pieaugumam (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins.
Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins. Foto: Zane Bitere/LETA

Noziedzības līmenis Covid-19 krīzes laikā nav būtiski palielinājies, lai gan Valsts policija ir gatava, ka tas varētu pieaugt, kam par iemeslu var kalpot ilgstoša ekonomiskā dīkstāve, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins.

Grišins, analizējot pēdējos datus par noziedzības līmeni Latvijā, atzina, ka tas kopš krīzes sākšanās nav būtiski mainījies, lai gan periodiski ir jūtamas svārstības. "Taču kopumā situācija ir stabila," piebilda Grišins.

Tomēr viņš piebilda, ka tas tuvākajā laikā varētu palielināties, jo policija turpina veikt kriminālizlūkošanu, un jau tagad esot skaidrs, ka par iemeslu noziedzības līmeņa pieaugumam var kalpot ilgstošā ekonomikas dīkstāve.

"Pēc kāda laika mēs prognozējam noziegumu skaita palielināšanos, bet esam tam gatavi, jo Kriminālpolicija un operatīvie darbinieki turpina strādāt un pētīt apkārt notiekošo, kā krīze ietekmēs sabiedrisko dzīvi," uzsvēra Grišins. 

Lai arī kopumā noziedzība mazinājusies, patlaban vērojams neliels pieaugums dažādām noziedzīgām izpausmēm internetā, piemēram, viltus ziņu radīšana vai viedokļu paušana, kas robežojas ar necieņu vai naida kurināšanu. Policija saņemto informāciju izvērtē un nepieciešamības gadījumā sāk kriminālprocesu.

Tāpat internetā ir daudz vietņu, kuras piesaista ar virsrakstiem un jaunāko informāciju par vīrusa izplatību vai citu ar to saistītu informāciju. Šo vietņu apmeklēšana var likt atkārtoti ievadīt sociālo tīklu paroles, tādējādi tās nozogot un piekļūstot personīgai informācijai.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu