Vienkāršas, bet svarīgas lietas, ko nezināji par auto riepām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai cik dārgs un cik labā tehniskā stāvoklī būtu auto, vienīgais, kas to notur uz ceļa, ir riepas - apaļi izstrādājumi, kas tikai no ārpuses izskatās vienādi, jo patiesībā glabā milzumdaudz noslēpumu.

Šobrīd dzīvojam laikā, kad gandrīz visiem ierasto ikdienas ritējumu ir izmainījis globālais koronavīruss un ierobežojumi, kas ieviesti līdz ar tā radīto apdraudējumu. Fizikas likumus tai pašā laikā neviens nav atcēlis, un tie ir tieši tādi paši kā pirms pandēmijas. Ātrāk brauksi - ilgāk bremzēsi, augstāk lēksi - zemāk kritīsi, spēcīgāk ietrieksies kokā - sāpīgāk būs un tamlīdzīgi ir tikai dažas no atziņām, kam kā neapstrīdamiem likumiem vajadzētu būt "iekaltām" ikkatra cilvēka galvā.

Vai vasaras riepas tiešām sāk strādāt tikai no +7 grādiem? Vai nepareizs spiediens riepās samazina to mūžu? Premium klases riepas dilst ātrāk nekā budžeta produkti? Riepu remonts, izmantojot riepu diegu ir bīstams? Riepas ar 4 mm protektora atlikumu ir zaudējušas būtisku daļu savas veiktspējas? Premium riepas mazāk baidās no bedrēm?

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šie ir daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes derētu zināt ikvienam autovadītājam, un tās Tavs Auto šoreiz meklēs pie cilvēkiem, kas patiesi kaut ko saprot no riepām.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu