Gatis Caunītis: man nav roku, bet ir tiesības un savs auto!

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Gatis Caunītis
Gatis Caunītis Foto: Valdis Kauliņš

Ja kādam kļūst sevis žēl, cik tagad grūti, atliek vien paskatīties uz Gati Caunīti, kurš bērnībā zaudēja abas rokas, taču ir pozitīvāk noskaņots un piedzīvojis daudz vairāk nekā dažs labs ar abām rokām. Viņš pat ir traucies miljonu vērtā Ferrari pa autobāni ar vairāk nekā 200 kilometriem stundā un arī ikdienā pārvietojas ar auto!

Jā, tu nepārklausījies. Gatis Caunītis ir cilvēks, kurš bērnībā zaudēja rokas, taču nu ir pilngadīgs un lielā mērā arī patstāvīgs. Viņš pat patstāvīgi nokārtoja autovadītāja tiesību iegūšanas eksāmenus un brauc ar personīgo auto, ko pats nopelnījis.

Braukšana gan atšķiras no tās, kādu esam raduši redzēt ikdienā. Jo visas darbības, sākot ar durvju atvēršanu, jostas aizsprādzēšanu un motora iedarbināšanu, tiek veiktas ar kājām. Visas procedūras aizņem vairāk laika, tomēr ne tik daudz, lai auto būtu apgrūtinājums. Patiesībā tas Gatim ir tikpat ikdienišķa lieta, kā jebkuram citam cilvēkam. Arī iekļūt avārijā viņam ir gadījies.

Foto: "Rezervēts" publicitātes foto/Foto: Valdis Kauliņš

Bet kā autobraucējam viens no neaizmirstamākajiem varētu būt piedzīvojums uz Vācijas autobāņa. Kā žurnālistam Armandam Tripānam raidījumā "Rezervēts" atklāj Gatis, viņš slēpošanas laikā Šveicē iepazinies ar autosalona īpašnieku no Vācijas, kurš uzaicinājis pie sevis ciemos. Un tā, vārds pa vārdam, abi nonākuši līdz brīdim, kad Gatis sēž miljonu vērtā Ferrari un traucas pa autobāni ar 210 kilometriem stundā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu