Programmētāji pajoko un interneta lapas kodā paslēpj auto (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānuzņēmums no Pagani.com, lietojot interneta pārlūku Firefox
Ekrānuzņēmums no Pagani.com, lietojot interneta pārlūku Firefox Foto: Ekrānuzņēmums

Ikkatrai tīmekļa vietnei ir redzamā un neredzamā daļa. Mūs parasti interesē tikai smukās bildītes un to izkārtojums, taču bez šķietami haotiskajām burtu, simbolu un citu ķeburu virknēm nekādi neiztikt. 

Kādam ir jāzina, kā šīs virknes pareizi rakstīt, lai tīmekļa vietnes lietotājs, lēkājot pa sadaļām, ērti varētu atrast viņam vajadzīgo informāciju un, piemēram, prezidenta foto būtu iecentrēts vai glīti nolikts stūrī raksta sākumā, nevis rēgotos starp burtiem. Tikai tad, ja interneta lapas neredzamajā daļā nav kļūdu, redzamā daļa strādā bez aizķeršanās.

Citiem vārdiem, lapas kods ir visai nopietna lieta, ko vairumam no mums nav lemts redzēt. Tomēr programmētāji, kas pārzina kodēšanu un lapas uzbūves principus, ir tikai cilvēki un mēdz jokot. Savā manierē. Piemēram, itāļu superauto ražotāja Pagani lapas izstrādātāji kodā ir paslēpuši auto.

Ekrānuzņēmums no Pagani.com, lietojot interneta pārlūku Chrome
Ekrānuzņēmums no Pagani.com, lietojot interneta pārlūku Chrome Foto: Ekrānuzņēmums

Nav zināms, kam radās ideja pētīt Pagani.com publiskās puses uzbūvi, tomēr tas ir noticis un nu mēs zinām, ka tur starp koda rindiņām atrodas no simboliem un burtiem veidota automobiļa siluets. Grūti gan pateikt, kas ar to domāts - Zonda vai Huayra -, taču pēc publikācijas Allcarindex.com Facebook kontā ir skaidrs, ka programmētāju iecerēts bijis modelis Huayra. 

Par to, ka Pagani.com patiešām atrodams auto siluets, katrs var pārliecināties pats, spiežot  peles labo taustiņu un izvēloties View page source.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu