SIF pirmdien izsludinās konkursu plašsaziņas līdzekļu atbalstam Covid-19 krīzes pārvarēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja amatam izraudzītā biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.
Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja amatam izraudzītā biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) pirmdien, 20.aprīlī, izsludinās konkursu plašsaziņas līdzekļu atbalstam jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes pārvarēšanai, informēja SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Iecerēta, ka konkursā sadalītais finansējums nodrošinās Mediju atbalsta fonda darbību un iespēju sabiedrībai saņemt daudzpusīgu informāciju, viedokļus par Covid-19 krīzes pārvarēšanu. Tāpat finansējums paredzēts, lai nodrošinātu valsts informatīvās telpas drošību drukātajā presē un komerciālajos interneta ziņu portālos, sniegtu atbalstu saistībā ar abonēto preses izdevumu piegādes un elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu apraides izmaksām.

Kā pastāstīja Pūce, piektdien SIF padome apstiprināja konkursa nolikumu un to izsludinās pirmdien. Paredzēts, ka atbalstu apraides un abonētās preses izdevumu piegādes izmaksām saņems tie, kas atbalstam pieteiksies.

"Mēs plānojam atbalstīt visus, kuriem tas ir nepieciešams, cerot, ka finansējums pietiks. Ja pieprasījums būs lielāks, tiks ņemti vērā kritēriji. Piemēram, uz marta sākumu uzņēmumā jāstrādā vismaz trīs darbiniekiem, ar kuriem ir noslēgts darba līgums. Tāpat uzņēmumam uz marta sākumu nedrīkst būt nodokļu parādu," skaidroja Pūce.

Lai gan nākamā padomes sēde ir 8.maijā, SIF sekretariāta direktore plāno saskaņot konkursa rezultātus, kas attiecas uz atbalstu apraides un abonētās preses izdevumu piegādes izmaksām, ar SIF padomi rakstiskā kārtībā ātrāk par maija sākumu.

Pūce pastāstīja, ka mediju darbības atbalstam un sabiedrības informēšanai par Covid-19 krīzes pārvarēšanu būs līdzīgi kritēriji - uz marta sākumu uzņēmumā jāstrādā vismaz trīs darbiniekiem, ar kuriem ir noslēgts darba līgums, nedrīkst būt nodokļa parādu. Tāpat tiks vērtēts, kāda bijusi plašsaziņas līdzekļa līdzšinējā darbība, vai tas ir nodarbojies ar pētniecisko un analītisko žurnālistiku, vai ievēro ētikas kodeksu.

Tā kā konkursa kritērijos ir iekļauti arī saturiskie kritēriji, izvērtēšanā piedalīsies eksperti, tomēr rezultātus tāpat apstiprinās SIF padome, skaidroja Pūce.

TVNET jau ziņoja, ka daļu no Latvijas masu mediju atbalstam Covid-19 krīzes laikā piešķirtā finansējuma jeb 1,04 miljonus eiro administrēs SIF, kas patlaban īsteno arī mediju atbalsta mērķprogrammu "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā" un mediju atbalsta mērķprogrammu "Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma".

Kā vēstīs, valdība 7.aprīlī atbalstīja 2,04 miljonu eiro piešķiršanu Latvijas masu mediju atbalstam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu