"Rimi Latvia" ziedojis 13 tonnu dzīvnieku barības Latvijas patversmēm (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" ziedojis 13 tonnu barības Latvijas dzīvnieku patversmēm, lai sniegtu atbalstu patversmēs mītošajiem dzīvniekiem, informēja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala. 

Viņa atklāja, ka ziedojums nodrošinās tuvāko mēnešu ikdienas iztiku ap 600 kaķiem un 450 suņiem, kas mitinās dzīvnieku patversmēs Rīgā, Jelgavā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Alūksnē, Saldū, Talsos, Ķekavā, Dobelē un Ventspilī. 

Ikala atzīmēja, ka, sākoties ārkārtējai situācijai, "Rimi Latvia" sazinājās ar Latvijas dzīvnieku patversmēm un uzzināja, ka vairākās patversmēs ziedotāju plūsma ir pilnībā apstājusies un kritiski pietrūkst dzīvnieku pārtikas. "Nekavējoties rīkojāmies, lai sniegtu tām atbalstu un ķepaiņiem būtu iztika uz laiku, kamēr situācija nostabilizējas. Aicinām tos, kuriem ir iespēja, arī šajā sarežģītajā laikā ziedot pārtiku un neaizmirst par dzīvniekiem, kuriem nav sava saimnieka un māju," aicināja Ikala.

Biedrības "Ar sirdi delnā" vadītāja Andra Tomase sacīja, ka ziedojums sniedz būtisku atbalstu šajā situācijā. "Pašlaik mums ir lielas bailes un uztraukums par mūsu 120 dzīvniekiem, jo nevaram tiem vienā brīdī pateikt, ka vairs nebūs ko ēst kādu nedēļu. Patiešām liels prieks, ka "Rimi" šajā brīdī neaizmirst arī par dzīvniekiem. Aicinu visus mēģināt vienmēr sniegt palīdzīgu roku tiem, kas paši par sevi nevar parūpēties - gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem," viņa teica.

Patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone norādīja, ka nezina, kā attīstīsies notikumi Latvijā - līdzīgi kā operatīvie dienesti, "Ulubele" atrodas paaugstinātā gatavībā, lai reaģētu, ja vīrusa skartajos mājokļos mājdzīvnieki paliks bez aprūpes. "Esam gatavi situācijai, ja patversmē būs jāuzņem un ilgāku vai īsāku laiku jāizmitina liels skaits bez saimnieka aprūpes palikušo mājdzīvnieku. Katra diena ir izaicinājums. Tāpēc esam pateicīgi par ziedoto barību. Katrs kilograms dod kādam iemītniekam patvēruma iespēju un komandai - pārliecību, ka varēsim par visiem parūpēties," viņa pastāstīja.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu