Aicina uzņēmējus nodrošināt pārtikas pakas Latvijā grūtībās nonākušo ārvalstnieku atbalstam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Fonds "Make Room" aicina uzņēmējus ar pārtikas paku nodrošināšanu atbalstīt Latvijā grūtībās nonākušos ārvalstnieku, tostarp studentus, bēgļus un patvēruma meklētājus, kuriem nepieciešams atbalsts iztikas līdzekļu iegādei, informēja fonda pārstāvji.

"Make Room" atgādināja, ka jau šobrīd Rīgas Sociālajā dienestā attālināti var vērsties pēc palīdzības tie ārvalstnieki, kuri ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijā, piesakoties krīzes pabalstam 128 eiro apmērā vienai personai. Tomēr "Make Room" direktors Miks Celmiņš norāda, ka ne visi cittautieši, kuriem nepieciešama palīdzība, atbilst pabalsta saņemšanas kritērijiem.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ļoti daudziem atbalsts pārtikai nepieciešams tūlīt. "Vairums atbalsta risinājumu tiek piedāvāti mūsu sabiedrības vismazāk aizsargātajiem - senioriem un cilvēkiem, kas zaudējuši darbu, bet bieži aizmirstam arī par cittautiešiem Latvijā - bēgļiem, patvēruma meklētājiem, ārzemju studentiem. Vīrusa izraisīto seku dēļ liela daļa uzņēmēju ir spiesti pārtraukt savu darbību, tādēļ daļa cilvēku zaudē darbavietu un nonāk neapskaužamā situācijā - bez jebkādiem ienākumiem," pauda Celmiņš.

Pēc viņa sacītā, visbiežāk pirmie no amata atstādinātie ir ārzemju pilsoņi Latvijā, kas viņus atstāj neapskaužamā situācijā bez jebkādas iespējas nopelnīt iztiku pirmās nepieciešamības precēm. Covid-19 izraisītās pandēmijas laikā grūtībās nonākuši daudzi Latvijā dzīvojošie cittautieši, kuriem palīdzēt var, sagatavojot pārtikas paku un sazinoties, rakstot e-pastu uz help@makeroomeu.com vai zvanot +371 27422525.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Sociālajā dienestā pēc krīzes pabalsta vērsušies bez iztikas līdzekļiem palikuši ārvalstu studenti, galvenokārt studenti no Indijas un Pakistānas. Tie pamatā ir maģistrantūras maksas programmas studenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un augstskolas "Turība". Līdz 17.aprīlim pabalstam bija pieteikušies 20 cilvēki, taču kopumā Rīgā šādu studentu ir vairāki tūkstoši.

Pašvaldība aicinājusi ārvalstu studentus izmantot papildu iespēju konsultēties ar fondu "Make Room", nosūtot neskaidros jautājumus uz e-pasta adresi "help@makeroomeu.com". Sadarbībā ar Informācijas centru iebraucējiem ārvalstu studenti ir aicināti sekot līdzi informācijai un cita veida atbalsta risinājumiem portālā "www.integration.lv".

Fonds "Make Room" ir starptautiska organizācija, kas ik dienu strādā ar ārvalstniekiem, sekmējot viņu efektīvu integrāciju Latvijas sabiedrībā, fonda darbinieki ir gatavi palīdzēt studentiem risināt radušās problēmas ārkārtējās situācijas laikā, tai skaitā saziņai ar Rīgas Sociālo dienestu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu