Covid-19: Singapūras "veiksmes stāsts" sagruvis, vīruss izplatās rekordtempā (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nelielajā Singapūrā pirmdien fiksēti 1426 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, vēsta aģentūra AP. Lai gan sākotnēji valsti ar 5,6 miljoniem iedzīvotāju uzskatīja par Covid-19 savaldīšanas veiksmes stāstu, pēdējo dienu dati liecina par krasu situācijas pasliktināšanos.

Kopējais inficēšanās gadījumu skaits Singapūrā sasniedzis 8014. 

Vēl 15.martā, kad Āzijā pilnā sparā plosījās Covid-19, Singapūrā bija tikai 200 inficēšanās gadījumu. Šķita, ka uzliesmojums Singapūrā ir gandrīz pilnībā savaldīts.

Taču pēdējās trīs dienās reģistrēti vairāk nekā 3000 jauni saslimšanas gadījumi. 

Vismaz 60% no inficētajiem ir viesstrādnieki. Vairāk nekā 200 000 viesstrādnieku no nabadzīgākām Āzijas valstīm - piemēram, Bangladešas un Indijas - lielā šaurībā dzīvo kopmītnēs Singapūrā, kur strauji izplatījies vīruss. Singapūras valdības sākotnējie Covid-19 ierobežošanas pasākumi uz viesstrādnieku kopmītnēm neattiecās.

Fiziskā distancēšanās kopmītnēs nav iespējama. Vienā istabā izmitināti līdz 20 cilvēkiem, bet virtuve un labierīcības ir koplietošanas. Vairums viesstrādnieku nodarbināti būvniecības un kuģniecības sektoros, kā arī nodarbojas ar dažāda veida tehnisko apkopi.

Vairāk nekā puse no 43 kopmītnēm ziņojušas par vīrusa izplatības ķēdēm, bet vismaz 18 noteikta karantīna.

Testēšana kopmītnēs turpinās, tāpēc gaidāms, ka jauno saslimšanas gadījumu skaits vēl pieaugs. Vairumā gadījumu saslimšana norit vieglā formā, paziņojis Singapūras premjerministrs Li Sjaņluns.

Singapūrā reģistrēti 11 nāves gadījumi no Covid-19.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu