Kāds iedzīvotājs mēģina iniciēt likumīgus kautiņus ar deputātiem-haltūristiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dūre. Ilustratīvs foto.
Dūre. Ilustratīvs foto. Foto: ALAIN JOCARD / AFP

Sabiedrības iniciatīvu portāls "Manabalss.lv" bija saņēmis kāda iedzīvotāja pieteikumu iniciatīvai par pilsoņu tiesībām izaicināt Saeimas deputātus uz dūru cīņu, ja viņu darbs nav apmierinošs.

Kā aģentūra LETA uzzināja platformā, Covid-19 krīze pēdējā laikā ir paredzami pievērsusi iedzīvotāju uzmanību tieši ar to saistītiem priekšlikumiem, no kuriem daži ir arī publicēti.

Tāpat šogad ir gadījies arī pa kuriozam, pastāstīja portālā. Piemēram, tika saņemts viens priekšlikums iniciatīvai paredzēt pilsoņiem tiesības izaicināt Saeimas deputātu uz dūru cīņu, ja tā darbs nešķiet apmierinošs.

"Skaidrs, ka duelēšanās ir nelikumīga vismaz kopš Aleksandra Puškina laikiem, nerunājot nemaz par Latvijas tiesiskajiem pamatiem, un mēs šo priekšlikumu ievietojam nosacītajā "Manabalss.lv" atvilktnītē "Tautas dzirkstošā zobgalība"," skaidroja portālā.

Šajā "atvilktnītē" ir arī citi Latvijas tautas "gara lidojumi", piemēram, izveidot Laimes ministriju (ar reģionālajām filiālēm), visai tautai savākt un atdot autoram "sīceni", kas mētājas pa māju, jo "tāpat no tās nav nekādas jēgas", likt valdībai nodrošināt Ziemassvētkos sniegu u.c.

Uz katru ManaBalss saņemto priekšlikumu tiek atbildēts individuāli. Pieņemtie lēmumi par to publicēšanu vai nepublicēšanu tiek pieņemti un argumentēti pēc pašai "Manabalss.lv" komandai saistošajiem kvalitātes kritērijiem, vajadzības gadījumā piesaistot ekspertu konsultācijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu