Saakašvili varētu kļūt par Ukrainas vicepremjeru (7)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Gruzijas bijušais prezidents Mihails Saakašvili, kurš Ukrainā kādu laiku ieņēma arī Odesas apgabala gubernatora amatu, varētu kļūt par Ukrainas vicepremjeru reformu jautājumos, trešdien vēsta vairāki Ukrainas mediji.

Jautājums tiek apspriests Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps") parlamenta frakcijā, bet par Saakašvili iecelšanu vicepremjera amatā parlaments varētu lemt jau piektdien, atsaucoties uz avotiem frakcijā, vēsta laikraksts "Ukrainska pravda".

Informāciju par debatēm ap Saakašvili iecelšanu premjera Denisa Šmihaļa valdībā izdevumam "Obozrevatel" apstiprināja "Sluha narodu" frakcijas priekšsēdētāja vietniece Jevhenija Kravčuka, norādot, ka viņa kandidatūra šobrīd tiek apspriesta frakcijā.

Šobrīd notiek arī sākotnējie balsojumi deputātu grupās, vēsta izdevums "Strana".

Šo informāciju izdevumam "Lb.ua" apstiprināja vairāki informēti avoti.

Pērn maijā Zelenskis atjaunoja Ukrainas pilsonību Saakašvili, kuram to Zelenska priekšgājējs Petro Porošenko bija atņēmis. 

Saakašvili sākotnēji bija Ukrainas iepriekšējā prezidenta Porošenko sabiedrotais un pēc viņa aicinājuma 2015.gadā uzņēmās Odesas apgabala gubernatora amatu, taču pusotru gadu vēlāk viņš atkāpās no šī amata un kļuva par Porošenko oponentu un pret viņa varu vērstās protestu kustības līderi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu