Gatis Irbe par savu skaudro bērnību: muļķīgākais, ko var darīt, - 18 gados taisīt bērnu (3)

Pieredze
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VALDIS KAULINS / VALDIS KAULINS

Mūziķis, kas pazīstams ar skatuves vārdiem “Mesa” vai Gacho, bet īstajā vārdā Gatis Irbe, viesojoties žurnālista Armanda Tripāna raidījumā “Rezervēts”, atklāti stāsta par savu bērnību bez vecāku mīlestības, slēpšanos no varmākas un to, ko no tā visa ir mācījies.

Cilvēks, kuram nav vienīgais, kas viņam pieder – vārds. Svaidījies ar to, tāpat kā ar savu dzīvi. Klubos viņam bija atļauts viss. Nebija pat jāiet uz tualeti. Uz bāra letes bija visa prece, ko vēlējās. Viņš sita krievus, bet viņu sita metālisti. Nesaprot, kas vecākiem bija galvā, kad dzemdēja viņu, – strīdi, lamas un bēgšana, lai tikai nesāpētu. Šāvieni un cilvēks beigts. Slepkava ieskatījies acīs un palaidis tālāk. Viņš sapņo par ziedošanu, tādu, kas reiz trūka viņam. Piepulcina pilnu arēnu un nožēlo gadus, kad sekojis Ozolam. Naids vienam pret otru. Viņam nav bail – viņam ir bail nedzīvot. Rezervēts. Mesa.

Foto: VALDIS KAULINS / VALDIS KAULINS

"Es domāju, ka man bērnībā bija viss," ieturot garāku pauzi, raidījumā saka Gatis Irbe. "Viss, izņemot ciešāku vecāku mīlestību.

Jā, man pietrūka reālas vecāku mīlestības. Bet es zinu, kur ir iemesls tam, un es nevienā brīdī par to saviem vecākiem nepārmetu. Nevienā brīdī..."

"Es piedzimu mammai astoņpadsmit gados. Tēvam bija deviņpadsmit. Es domāju, tas ir pats muļķīgākais, ko var darīt, 18 gados taisīt bērnu. Nu tā - godīgi sakot.

Es uzskatu, ka tajā vecumā galvā tu pats esi vēl bērns. Bērnu bērns - es to tā redzu,"  turpina Gatis Irbe. "Tā ir tava jaunība, kas tev ir jāizbauda. Un tā laikam tajā gadījumā bija lielākā kļūda, un tāpēc uzmanība man bija dalīta."

Vai ir bijusi situācija, kad tu, maziņš būdams, esi ienīdis savus vecākus? "Nē, es tā negribētu teikt - ienīdu. Mammu vienmēr esmu mīlējis, par tēvu es tā nevaru pateikt, jo tēvs bija maz manā dzīvē. Kad vecāki izšķīrās, manam tēvam tusiņš bija svarīgāks nekā ģimeniskās vērtības kaut kādas... Man, protams, nepatika tie ķīviņi un strīdi. Arī vardarbība. Visas tās mukšanas un skriešanas, kaut kur slēpšanās..."

Kur tu esi slēpies?  "Kur tik es neesmu slēpies.

Slēpāmies pie kaimiņiem, atceros, mamma ar krūzīti klausījās, kas notiek mūsu dzīvoklī zemāk...

Bet nu jā, zini, kā tas ir, tas mani ir izaudzinājis par to, kas es esmu! Esmu ļoti daudz mācījies no tā. Cits cilvēks manā vietā varbūt aizietu pa šo pašu ceļu, bet es esmu tikai no tā visa mācījies - kā nedarīt," pārliecinoši apgalvo Gatis. 

Armanda Tripāna sarunu raidījums “Rezervēts” trešdienās plkst. 21:05 kanālā 360TV.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu