Nākamnedēļ norisināsies bezmaksas studiju kurss par mākslīgo intelektu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nākamnedēļ tiešsaistē norisināsies bezmaksas studiju kurss par mākslīgo intelektu, informēja  informācijas tehnoloģiju (IT) izglītības fonda "Start(IT)" izpilddirektore Evija Celma.

Lai interesentus plašāk iepazīstinātu ar kursa saturu un ieguvumiem, pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levis, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis, IT uzņēmuma "Accenture" mākslīgā intelekta novirziena vadītājs ziemeļvalstīs Maksims Naumovs un RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes dekāns Agris Ņikitenko.

Vienlaikus prezentēs arī "Accenture" un pētījumu kompānijas SKDS pētījumu par sabiedrības attieksmi pret tehnoloģijām, proti, ko cilvēki ikdienā vēlas no tehnoloģijām.

Celma informēja, ka pēc prezentācijas plānota ekspertu diskusija "Kā cilvēki un mākslīgais intelekts, strādājot kopā, var radīt labāku nākotni?". Diskusijai pievienosies pārstāvji no Valsts kancelejas un vieni no kursa autoriem Somijas tehnoloģiju uzņēmums "Reaktor". Sarunas notiks angļu valodā. 

RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Informācijas tehnoloģijas institūta direktors Jānis Grabis norādīja, ka šī sadarbība ir iespēja pievienoties Eiropas mēroga mākslīgā intelekta zināšanu tīklam, kas papildina RTU esošo piedāvājumu mākslīgā intelekta studiju kursu un pētniecības jomā. 

"Studiju kursa apgūšana plašam interesentu lokam ļaus kvalitatīvi jaunā līmenī izprast mākslīgā intelekta nozīmi, iespējas un izaicinājumus un pavērs apvāršņus tālākizglītībai un mākslīga intelekta praktiskais izmantošanai," viņš sacīja.

Pasākums notiks 6.maijā, un to pārraidīts "Start(IT)" tīmekļa vietnes "Facebook kontā, kā arī "Delfi Campus". 

IT Izglītības fonda projekts "Start(IT)" ir sociāls izglītības projekts, kura mērķis ir attīstīt cilvēku digitālās prasmes. "Start(IT)" bez maksas piedāvā apgūt datoriku un programmēšanas pamatus portālā "www.startit.lv".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu