"Latvijas balzams" radījis "Rīgas Melnā Balzama" versiju ar franču brendiju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Alkohola ražotājs "Latvijas balzams" radījis zīmola "Rīgas Melnais Balzams" jaunāko un elitārāko versiju "Rīgas Melnais Balzams XO", tradicionālo dzērienu papildinot ar franču brendiju, informēja kompānijā.

"Rīgas Melnais Balzams XO" izturēts ozolkoka mucās un ir pildīts rokām darinātā pudelē, kas iesaiņota dāvanu kastē. Šo dzēriena versiju kompānija izstrādāja teju divu gadus. Uzņēmuma pārstāvji aģentūrai LETA neatklāja jaunā dzēriena izveidē investētos līdzekļus, norādot, ka vērtīgākais ir bijis visu projektā iesaistīto laiks.

"Latvijas balzama" pārstāvji informēja, ka "Rīgas Melnā Balzams XO" garšu veido oriģinālā balzama rūgtums kombinācijā ar franču brendija notīm. Dzērienam piemīt tradicionālā balzama un karameļu aromāts, kam pievienotas nobriedušu augļu un koksnes notis. To ieteicams baudīt tīrā veidā vai arī kokteiļos.

"Rīgas Melnais Balzams XO" ir piektā attiecīgā zīmola variācija un tas ir pieejams "Latvijas balzams veikalu" tirdzniecības tīklā.

"Lai gan šobrīd valstī un daudzos citos tirgos ir izsludināta ārkārtas situācija, "Latvijas balzams" ražotnes darbība norit pēc plāna un tādēļ arī turpinām izziņot jaunus produktus," uzsvēra "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

Pēc viņa teiktā, darbu ražotnē kompānija plāno ļoti skrupulozi, lai darbinieku maiņas nepārklātos, tādējādi darbinieki arī nesatiktos un uzņēmums varētu būt drošs, ka tam ir vairākas komandas, kas var nodrošināt ražotnes nepārtrauktu darbību.

LETA jau ziņoja, ka "Latvijas balzams" apgrozījums pērn sasniedza 78,6 miljonus eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa pērn sasniegusi 10,05 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2018.gadā.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kopš 2015.gada uzņēmums ir daļa no "Amber Beverage Group". AS "Latvijas balzams" ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2019.gadā "Latvijas balzams" nodokļos valsts budžetā iemaksāja 72,3 miljonus eiro, tostarp akcīzes nodokli 57,1 miljona eiro apmērā.

Kopumā AS "Latvijas balzams" ražo vairāk nekā 100 dažādu zīmolu dzērienus. Kompānijas ražotā produkcija tiek pārdota vairāk nekā 180 eksporta tirgos ar "SPI Group" starpniecību, kā arī vairāk nekā 42 tirgos AS "Latvijas balzams" tiešā eksporta ceļā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu